Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

JBS: Συνελήφθη 22χρονος για την κυβερνοεπίθεση στον παγκόσμιο Κολοσσό κρέατος

ΑρχικήΝέαΔιεθνήJBS: Συνελήφθη 22χρονος για την κυβερνοεπίθεση στον παγκόσμιο Κολοσσό κρέατος
spot_img

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζητούν την έκδοση ενός Ουκρανού που κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις σε περισσότερες από 2.000 αμερικανικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης εταιρείας συσκευασίας κρέατος στον κόσμο, της JBS Inc.

Τον περασμένο Ιούνιο η JBS αποκάλυψε ότι ότι στοχοθετήθηκε από μια οργανωμένη επίθεση κυβερνοασφάλειας, που επηρέασε πολλούς διακομιστές της, στους οποίους βασίζεται το πληροφοριακό σύστημά της στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Η JBS Inc. είχε πληρώσει λύτρα 11 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 9,6 εκατ. ευρώ) για να βάλει τέλος στη μεγάλη κυβερνοεπίθεση.

Η παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της JBS είχε ως αποτέλεσμα να τερματιστούν προσωρινά ορισμένες λειτουργίες στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Το περιστατικό JBS είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά επιθέσεων ransomware σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων και ποτών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων των Molson Coors, Campari Group και Brown-Forman. 

Ο 22χρονος Yaroslav Vasinskyi συνελήφθη τον περασμένο μήνα καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δήλωσε ότι κατέσχεσε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια λύτρα μετά τη σύλληψη.

Ο εισαγγελέας Merrick Garland δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να πληρώσουν 70 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκλειδώσουν μολυσμένους υπολογιστές και ορισμένοι από τους στόχους κατέβαλαν 2,3 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα.

Ο Garland είπε ότι ο Vasinskyi κατηγορήθηκε έξι εβδομάδες αφότου συνδέθηκε με άλλες κυβερνοεπιθέσεις τον περασμένο Ιούλιο.

Η πληρωμή των λύτρων από την JBS στους εγκληματίες φέρεται να έγινε χρησιμοποιώντας Bitcoin με τη JBS να τονίζει ότι ήταν απαραίτητο να πληρώσει για την προστασία των πελατών.

Σε μια επίθεση ransomware, οι χάκερ μπαίνουν σε ένα δίκτυο υπολογιστών και απειλούν να προκαλέσουν διακοπή ή να διαγράψουν αρχεία αν δεν πληρωθούν λύτρα σε κρυπτονομίσματα.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για την εταιρεία μας και για εμένα προσωπικά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JBS, Andre Nogueira.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι πλήρωσε τα χρήματα λόγω της πολυπλοκότητας της συγκεκριμένης επίθεσης, παρόλο που η «συντριπτική πλειοψηφία» των εργοστασίων της παρέμενε σε λειτουργία αν και αναγκάστηκε να σταματήσει τη σφαγή βοοειδών σε όλα τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ για μια μέρα.

Αυτή η διαταραχή απείλησε τον εφοδιασμό τροφίμων και κινδύνευε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές τροφίμων για τους καταναλωτές.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται μια εγκληματική οργάνωση «που πιθανότατα εδρεύει στη Ρωσία».

«Η σύλληψή του Yaroslav Vasinskyi δείχνει πόσο γρήγορα θα ενεργήσουμε, μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας, για να εντοπίσουμε και να συλλάβουμε φερόμενους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα