Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο ρόφημα γίνεται ζελέ στο στομάχι και καταστέλλει την πείνα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΝέο ρόφημα γίνεται ζελέ στο στομάχι και καταστέλλει την πείνα
spot_img

Οι διαιτολόγοι παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά του

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι βρήκαν έναν νέο τρόπο για να περιορίσουν την πείνα ώστε να χάσουν βάρος.

Η εταιρεία Morinaga, συγκεκριμένα, έφτιαξε το “In Tansan”, ένα ανθρακούχο ρόφημα που έχει σχεδιαστεί για να μεταμορφώνεται σε ζελέ μόλις φτάσει στο στομάχι, δίνοντας την αίσθηση κορεσμού. Το “Tansan” μεταφράζεται σε “ανθρακικό” στα ιαπωνικά και η μάρκα “In” της Morinaga είναι ήδη διάσημη για τα σνακ υγείας με βάση το ζελέ.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το ποτό;

Το In Tansan είναι διαμορφωμένο για να αντιδρά με τα οξέα του στομάχου, και να μετατρέπεται σε μια ζελατινώδη ουσία που παγιδεύει τις φυσαλίδες ενανθράκωσης, δημιουργώντας ένα στερεό που γεμίζει το στομάχι σας και, θεωρητικά, περιορίζει την πείνα. Το ποτό διατίθεται σε δύο γεύσεις – λεμόνι και ξηρό γκρέιπφρουτ – με την εκδοχή του γκρέιπφρουτ να έχει μηδενικές θερμίδες και το λεμόνι να περιέχει μόλις 18 θερμίδες, χάρη στη χρήση γλυκαντικών όπως η στέβια.

Ωστόσο, οι διαιτολόγοι παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά του. 

Ο Duane Mellor, διαιτολόγος στο Πανεπιστήμιο Aston στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλος της Βρετανικής Διαιτητικής Εταιρείας, σημείωσε ότι ενώ το ποτό είναι πιθανότατα ασφαλές, δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα μείωσης της πείνας με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως η σεμαγλουτίδη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για διαχείριση βάρους και θεραπεία διαβήτη τύπου 2. Ο Mellor προειδοποίησε επίσης ότι ένα από τα γλυκαντικά του ποτού, η ερυθριτόλη, μπορεί να λειτουργήσει ως καθαρτικό και μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση άλλων φαρμάκων εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Προς το παρόν, το In Tansan είναι δύσκολο να το βρεις, γιατί … «ξεπουλά» στο Amazon Japan. Όσοι το έχουν δοκιμάσει υποστηρίζουν ότι τα πήγαν καλά με τη μείωση της πείνας αλλά όχι και τόσο καλά με τη γεύση του αφού έχει μια λεπτή υφή σαν ζελέ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο