Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πρώτο χέλι τρισδιάστατης εκτύπωσης στον κόσμο

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΤο πρώτο χέλι τρισδιάστατης εκτύπωσης στον κόσμο
spot_img

Το πρώτο εναλλακτικό θαλασσινό του 2024.

   Το πρώτο φυτικό, τρισδιάστατο εκτυπωμένο χέλι στον κόσμο, δια χειρός Steakholder Foods, υπογραμμίζει την ικανότητα της εταιρείας να αναπαράγει με ακρίβεια την περίπλοκη υφή του χελιού, που επιτυγχάνεται μέσω της στρώσης ακριβείας και ενός μοναδικού συνδυασμού υλικών στην αποκλειστική τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Όπως αναφέρεται στο FoodIngredientsFirst, το χέλι βασίζεται σε φυτικά συστατικά και αναμένεται να περιλαμβάνει καλλιεργημένα κύτταρα χελιού στο μέλλον, καθώς οι οικονομίες κλίμακας επιτρέπουν την ανταγωνιστική ως προς την τιμή, ανάπτυξη κυττάρων.

- Advertisement -

   Με αυτόν το τρόπο η Steakholder Foods μειώνει σημαντικά την ποσότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται στο τρισδιάστατο εκτυπωμένο προϊόν της σε σχέση με τυπικές εναλλακτικές λύσεις με βάση τα φυτά, τοποθετώντας δυνητικά το φυτικό, τρισδιάστατο εκτυπωμένο χέλι της Steakholder Foods στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας.

   Η εταιρία διερευνά επίσης συνεργασίες για να εμπορευματοποιήσει το φυτικό, τυπωμένο χέλι της, προσφέροντάς τους 3D εκτυπωτές και μελάνι ικανά να αποφέρουν έσοδα βραχυπρόθεσμα. Με βάση τις τρέχουσες τεχνολογικές της δυνατότητες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι συνεργάτες και οι πελάτες της θα μπορούν να παράγουν μαζικά τρισδιάστατα εκτυπωμένα χέλια σε ανταγωνιστικό εύρος τιμών, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις κόστους που συνδέονται με τις τρέχουσες παγκόσμιες τιμές χελιού.

   Η παγκόσμια αγορά χελιών, αξίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2022 και αυξάνεται με CAGR 2,19%, βασίζεται κυρίως στο άγριο χέλι. Αυτή η βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλές κρίσιμες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπερεκμετάλλευσης και του κινδύνου εξαφάνισης, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, η οποία ευθύνεται για ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας κατανάλωσης χελιού.

  Το 2022, η Forsea Foods έφερε μια νέα ιδέα «πιο κοντά στη φυσική τελειότητα» μέσω της πατενταρισμένης οργανοειδούς τεχνολογίας της, η οποία βοηθά στην παραγωγή κρέατος χελιού με βάση τα κύτταρα. Η ανακοίνωση ήρθε καθώς οι προμηθευτές θαλασσινών αντιμετώπισαν προβλήματα στα παγκόσμια οικοσυστήματα. Επιπλέον, οι δυσκολίες αναπαραγωγής στα αγροκτήματα λόγω του περίπλοκου κύκλου ζωής των χελιών, οι ρυθμιστικές προκλήσεις και ζητήματα όπως η λαθροθηρία και το εμπόριο στη μαύρη αγορά επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

   Σύμφωνα με τον Arik Kaufman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Steakholder Foods, η κυκλοφορία του τυπωμένου χελιού της εταιρείας σηματοδοτεί μια «κομβική στιγμή στη βιομηχανία θαλασσινών», αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας DropJet, λύση Steakholder Foods για εκτύπωση ψαριών και θαλασσινών. «Αυτή η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους συνεργάτες να παράγουν προϊόντα σε δυνητικά βιομηχανική κλίμακα εκατοντάδων τόνων μηνιαίως, όχι μόνο με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με το άγριο χέλι, αλλά και με την ευελιξία να δημιουργούν μια ποικιλία τυπωμένων προϊόντων χρησιμοποιώντας την ίδια γραμμή παραγωγής». αναφέρει. «Αυτό το προϊόν αποτελεί παράδειγμα των ευρύτερων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία μας στους συνεργάτες μας», προσθέτει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα