Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όχι πια burger: Κάνοντας τα παιδιά καλοφαγάδες με γεύματα από άλλες χώρες και κουλτούρες

ΑρχικήΝέαΌχι πια burger: Κάνοντας τα παιδιά καλοφαγάδες με γεύματα από άλλες χώρες και κουλτούρες
spot_img

Εισαγωγή στην πολυπολιτισμικότητα: Το Little Diner’s Crew είναι μια λέσχη φαγητού αποκλειστικά για παιδιά, με σκοπό να διευρύνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες πέρα από το fast food και τις ΗΠΑ.

Παράδειγμα προς μίμηση για την μύηση των παιδιών στην γαστρονομική πολυπολιτισμικότητα αποτελεί ένα ανδρόγυνο στις ΗΠΑ, το οποίο δημιούργησε μια λέσχη φαγητού ειδικά για αυτό το σκοπό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Chicago Tribune, ο DC και η Alayna Crenshaw είναι δύο άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό και ήθελαν να μεταφέρουν αυτή την αγάπη στα παιδιά τους. Και πράγματι, τα κατάφεραν με τα δικά τους παιδιά, καθώς τα έμαθαν να τρώνε με λαχτάρα σούσι από την ηλικία των 2 ετών.

Ωστόσο, παρατηρούσαν πως σε κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούσαν φαγητό, τα παιδιά τους κάθονταν στο τραπέζι των “μεγάλων” αντί με τα άλλα παιδιά, στα οποία σερβίρονταν φαγητά, όπως μπέργκερ και πίτσα. Αυτό το γεγονός αποτέλεσε και την έμπνευση για το Little Diner’s Crew, μια λέσχη φαγητού αποκλειστικά για παιδιά που τους επιτρέπει να διευρύνουν τον ουρανίσκο τους δοκιμάζοντας νέα φαγητά από διαφορετικές κουλτούρες σε διαφορετικά εστιατόρια σε όλη την πόλη κάθε μήνα. 

Η εμπειρία βοηθά επίσης τα μικρά παιδιά να μάθουν την εθιμοτυπία του φαγητού και να ενημερωθούν για το πώς παρασκευάζεται και από πού προέρχονται τα συστατικά του. Μπορούν ακόμα και να δοκιμάσουν νόστιμα mocktail, δηλαδή κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Μερικές από τις χώρες, τις οποίες μπορεί να γνωρίσει ένα παιδί μέσα από τα πιάτα τους είναι η Κούβα, η Κορέα, η Κίνα, η Ιταλία, η Ινδία και η Τζαμάικα.

Το Little Diner’s Crew διανύει τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του και υπάρχουν ακόμα πολλά εστιατόρια και νέα φαγητά για να δοκιμάσει κανείς. Μετά την πανδημία, γονείς και τα παιδιά στο Σικάγο ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα. Αν και τα μέλη ποικίλλουν, υπήρξαν έως και 50 μέλη, από 4 έως 18 ετών και πραγματικά όλα τα δήλωσαν πως ανακάλυψαν νέους γαστρονομικούς κόσμους και αγαπημένα φαγητά χάρη σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια κάθε συνάντησης του Little Diner’s Crew, τα παιδιά κάθονται σε ένα ξεχωριστό τραπέζι από τους ενήλικες. Μερικές φορές τα παιδιά βρίσκονται σε διαφορετικό μέρος του εστιατορίου για να τους δώσουν περισσότερη αίσθηση ανεξαρτησίας, ενθαρρύνοντάς τα έτσι να δοκιμάσουν ό,τι μπορούν να σερβίρουν οι σεφ. Οι γονείς των εφήβων μελών μπορούν ακόμη και να τα αφήσουν στο εστιατόριο.

Έπειτα, το ζευγάρι συνοδεύει τα παιδιά στο τραπέζι τους και εξηγεί την ιστορία του κάθε εστιατορίου και τις ρίζες του. Τα παιδιά αφού φάνε βαθμολογούν κάθε πιάτο και μιλούν για τις προτιμήσεις τους.

Εκτός από ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι, η λέσχη αποτελεί έναν βιωματικό τρόπο να μάθουν τα παιδιά για την ύπαρξη φαγητών πέρα από το fast food. Και όχι επειδή τα αναγκάζουν οι γονείς τους!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο