Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έκθεση “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση” 2-10 Απριλίου στο Πασαλιμάνι

ΑρχικήΝέαΈκθεση "Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση" 2-10 Απριλίου στο Πασαλιμάνι
spot_img

Η έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας” επιστρέφει στο Πασαλιμάνι του Πειραιά από 2 έως και 10 Απριλίου 2022.

Οι γεύσεις της Κρητικής και της Ελληνικής γης ετοιμάζονται για ακόμη μία φορά να κατακτήσουν τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πειραιά, καταφθάνει η διοργάνωση που έγινε θεσμός με 9 ημέρες γεμάτες γεύσεις, πολιτισμό, κέφι και ανοιξιάτικη διάθεση.

Δεκάδες παραγωγοί από κάθε γωνιά της Κρητικής γης αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, αποβιβάζονται στην καρδιά του Πειραιά και φέρνουν μαζί τους αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών του Πειραιά με επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Για 9 ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου!

Ένας… Σασμός προϊόντων από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και από την Αττική, την Αθήνα, την Αίγινα, την Αχαΐα, τον Έβρο, την Ημαθία, το Ηράκλειο την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τα Καλάβρυτα, το Κιλκίς, την Κίσσαμο, το Μαλεβίζι, τον Μυλοπόταμο, τον Πειραιά, την Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, την Σαμοθράκη, τα Τρίκαλα, την Χαλκίδα, την Χαλκιδική, τα Χανιά και την Χίο.

Η ποιότητα και η αγνότητα κυρίαρχες στα περίπτερα των εκθετών!

Από το αγνό ελαιόλαδο, τις ελιές, το τυρί, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, ως το μέλι και τα προϊόντα μελιού, παστέλια και μπάρες, τσικουδιά, ρακί και ρακόμελο, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, κρασί, ούζο και τσίπουρο, λικέρ, βότανα, παξιμάδια, σταφίδες.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλτσούνια καθώς και καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.

Μεταξύ των προϊόντων επίσης είναι παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανάς και φάβα, υπερτροφές και σταφίδες, καθώς και σάλτσες, υπερτροφές, γλυκά του κουταλιού, ζαχαρώδη προϊόντα, μαρμελάδες, χαλβά και ταχίνι, λουκουμάδες και λουκούμια και ξηρούς καρπούς.

Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως αιθέρια έλαια, αλόη, καλλυντικά, σαπούνια και κρέμες, άλατα, κεραλοιφές, αρωματικά είδη και πολλά ακόμη τοπικά προϊόντα!

Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας σας περιμένει!

Παράλληλα με την λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό ταξίδι, με πλούσιες καθημερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Περισσότεροι από 40 μουσικοχορευτικοί σύλλογοι και πολιτιστικά σωματεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρουσιάσουν την δράση τους και θα δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα και χαρούμενη διάθεση.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην επίσημη σελίδα της έκθεσης στο Facebook.

Η έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό το Σάββατο 2 Απριλίου στις 10 το πρωί και θα λειτουργεί έως και την Κυριακή 10 Απριλίου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7 το απόγευμα από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τον Διοργανωτή κ. Νεκτάριο Σερμάκη και τον πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά κ. Θεόδωρο Τσόντο, παρουσία πλήθους επισήμων. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό!

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο