Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

PAF και COVID-19

spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η εξαιρετική συνάδελφος, Καθηγήτρια Σμαραγδή Αντωνοπούλου είναι από τις κορυφαίες επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο για το πώς σχετίζεται ο Παράγοντας Ενεργοποίησης Αιμοπεταλίων (Platelet Activating Factor ή PAF) με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σε ένα πρόσφατό της άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση Frontiers in Bioscience με τίτλο: Revisiting the Role of Platelet-Activating Factor in COVID-19-Induced Cardiovascular Complications αναλύει πώς σχετίζεται ο Covid-19 με τον PAF και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Και καταλήγει: “για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων ασθενών που έχουν νοσήσει από Covid, η βέλτιστη πρακτική είναι να συνδυάσουμε φάρμαka με αντιφλεγμονώδη δράση με φάρμακα που περιέχουν αναστολείς του PAF”.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μολυσμένα αγγούρια: Αναβιώνει ο εφιάλτης που προκάλεσε τουλάχιστον 550 τροφικές δηλητηριάσεις

Η εταιρεία που τα καλλιεργεί βρέθηκε και πέρσι στο επίκεντρο παρόμοιων επιδημιών με τους τύπους Salmonella Africana και Salmonella Braenderup
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα