Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελεγχοι σε Ιταλικά εστιατόρια: €9.500 πρόστιμα και κατάσχεση 300 κιλών τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕλεγχοι σε Ιταλικά εστιατόρια: €9.500 πρόστιμα και κατάσχεση 300 κιλών τροφίμων
spot_img

Σαφές μήνυμα προς τους φορείς του τομέα των τροφίμων να προσαρμοστούν στα νομικά πρότυπα.

Οι Καραμπινιέροι της περιοχής Serra San Bruno στη Καλαβρία της Ιταλίας ολοκλήρωσε πρόσφατα μια εκστρατεία ελέγχων με στόχο να διασφαλίσει την ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς στον τομέα της εστίασης.

Οι δραστηριότητες, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την τοπική υπηρεσία υγιεινής και τροφίμων (SIAM) του και τη Μονάδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Υγείας (NAS), ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και συνεχίστηκαν μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Κύριος στόχος ήταν η προστασία της υγείας όσων συμμετείχαν στις πολυάριθμες γαστρονομικές εκδηλώσεις στα θερμοκήπια του Vibo Valentia.

Έξι εστιατόρια υπέστησαν διοικητικές κυρώσεις, πέντε για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων και ένας για παραβίαση των διατάξεων του HACCP, με συνολικό ποσό προστίμων 9.500 ευρώ και περίπου 300 κιλά μη ανιχνεύσιμων τροφίμων που κατασχέθηκαν ή διατέθηκαν.

Η δράση της Εισαγγελίας, υπό την ηγεσία του Camillo Falvo, έδωσε περαιτέρω ώθηση στην εκστρατεία αυτή με σκοπό την καταπολέμηση κάθε παράνομης πρακτικής που θα μπορούσε να υπονομεύσει την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων που προορίζονται για δημόσια κατανάλωση. Η πρωτοβουλία αποτελεί σαφές μήνυμα προς τους φορείς του τομέα των τροφίμων να προσαρμοστούν στα νομικά πρότυπα και να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία της συλλογικής υγείας.

Οι Καραμπινιέροι της Serra San Bruno, σε στενή συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές και υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας του Vibo Valentia, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν προσεκτικά, προγραμματίζοντας τακτικούς ελέγχους και στοχευμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Σε μια περιοχή όπως αυτή της Serra Vibo, όπου οι γαστρονομικές παραδόσεις αποτελούν πυλώνα της ταυτότητας και της ελκυστικότητας της περιοχής, αυτή η εκστρατεία ελέγχου αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευση των θεσμικών οργάνων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση της ποιότητας της προσφοράς τροφίμων και κρασιού, διαφυλάσσοντας την τοπική διατροφική κληρονομιά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο