Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EΛΟΠΥ: άμεση λύση στη θεσμοθέτηση των περιοχών ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών.

ΑρχικήΝέαEΛΟΠΥ: άμεση λύση στη θεσμοθέτηση των περιοχών ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών.
spot_img

cibum team

Χωροταξικό και χρηματοδότηση ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), που πραγματοποιήθηκε παρουσία των 23 εταιρειών-μελών της Οργάνωσης.

 Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκε ο ετήσιος απολογισμός για το 2020 και συζητήθηκαν κρίσιμα θεσμικά θέματα, όπως η θεσμοθέτηση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), το Σχέδιο Παραγωγής και Εμπορίας 2020 και 2021 και η χρηματοδοτική ενίσχυση των Μελών λόγω της πανδημίας Covid-19. Επίσης, εγκρίθηκε η στρατηγική επικοινωνίας για το 2021 και ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, σε σύντομη παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συνέλευσης υπογράμμισε τις προοπτικές που διανοίγουν για τον κλάδο οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και επισήμανε ότι η σχετική πρόταση του υπουργείου έτυχε θετικής ανταπόκρισης και αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια επεξεργασίας των πόρων. Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό, η κ. Αραμπατζή επανέλαβε την πρόοδο που έχει συντελεστεί και επεσήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το επισπεύδον υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την επιτάχυνση της επεξεργασίας και υπογραφής νέων προεδρικών διαταγμάτων για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ). Παράλληλα, τόνισε πως είναι στο πλευρό του εξωστρεφούς κλάδου της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας προκειμένου να συνεχιστούν οι επιβεβλημένες αλλαγές σε κρίσιμα θεσμικά ζητήματα.

 Με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και των μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ αποτελείται από 23 μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα