Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
5.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πληθωρισμός η νούμερο ένα ανησυχία της Mondelez

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟ πληθωρισμός η νούμερο ένα ανησυχία της Mondelez
spot_img

Οι ανησυχίες και οι προβλέψεις του διευθύνοντα συμβούλου της Mondelez International, Dirk Van de Put, σε διεθνές καταναλωτικό συνέδριο.

Για τις τιμές κακάο, τον πληθωρισμό, τον ανταγωνισμό και το μέλλον της εταιρείας στις παγκόσμιες αγορές μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelez International, Dirk Van de Put, μιλώντας στο συνέδριο Barclays Global Consumer Staples Conference στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η μεγαλύτερή του ανησυχία, ο Van de Put κατονόμασε τον πληθωρισμό. Επεσήμανε ότι οι τιμές του κακάο αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% τους τελευταίους 12 έως 24 μήνες και πως, αν και υπάρχουν προβλέψεις για μείωση, δεν φαίνονται ακόμα στον ορίζοντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mondelez ολοκλήρωσε δύσκολες διαπραγματεύσεις τιμολόγησης με ευρωπαϊκά παντοπωλεία τον Ιούλιο, τα οποία επιθυμούν να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλές σε μια ανταγωνιστική αγορά.

Ως δεύτερη ανησυχία του, ο Van de Put είπε στο συνέδριο ότι, μιας και η Mondelez έχει παγκόσμια παρουσία,  είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς μια προσέγγιση για κάθε χώρα, γεγονός που φάνηκε ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, δήλωσε πως οι κατηγορίες προϊόντων, στις οποίες δραστηριοποιείται η Mondelez, παρέμειναν ανθεκτικές παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Πρόσθεσε πως ο ανταγωνισμός από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν είναι τόσο μεγάλος όσο περίμεναν, μιας και τα προϊόντα τους έχουν ισχυρή παρουσία, αλλά ήταν αναμενόμενη μιας και οι καταναλωτές ψάχνουν φτηνές λύσεις στη διατροφή τους.

Τον Ιούλιο, η Mondelez αύξησε τις προβλέψεις εσόδων της για ολόκληρο το έτος 2023. Αναμένει αύξηση των οργανικών καθαρών εσόδων κατά 12% έναντι προηγούμενων κατευθυντήριων γραμμών 10%, ενώ ο Van de Put δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, ειδικά την κατηγορία των ψημένων σνακ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο