Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

The Business of Food: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηThe Business of Food: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα
spot_img

 Τη «δίψα» για απόκτηση πληροφόρησης, προκειμένου να πετύχουν εργασιακή ένταξη στον τομέα της παραγωγής τροφίμων, αποδεικνύει η συμμετοχή των 500 ατόμων στο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The Business of Food», το οποίο ξεκίνησε να «τρέχει» διαδικτυακά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και μέχρι τον Απρίλιο του 2022, οπότε και λήγει, οι ωφελούμενοι του υπολογίζεται να ξεπεράσουν τους 1200.

   Αυτό τόνισε η πρόεδρος και ιδρύτρια της Wise Greece, Μελίνα Ταπραντζή, επικεφαλής του προγράμματος «The Business of Food», στο περιθώριο του τετραήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας- Female Entrepreneurial Week», που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

   Μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε, οι 500 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν ηλικίας από 30 έως και 50 χρόνων, με το 60% να αφορά σε γυναίκες, κυρίως της υπαίθρου.

   Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως τόνισε, σχεδιάστηκε με στόχο να δώσει πρακτική πληροφορία στους συμμετέχοντες και όχι θεωρητική και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους εν δυνάμει επιχειρηματίες με την παραγωγή τροφίμων να το παρακολουθήσουν, προκειμένου να ανακαλύψουν τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικότητας, αλλά και να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες τάσεις στον τομέα της παραγωγής τροφίμων.

   Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθαίνουν μεταξύ άλλων πώς μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους σειρά προϊόντων, τι πρέπει να προσέξουν στη συσκευασία, πώς μπορούν να καταρτίσουν το επιχειρηματικό και οικονομικό πλάνο τους, πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους καταναλωτές και πώς να προωθούν τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν επιτυχημένες ιστορίες, συνομιλώντας με καταξιωμένους παραγωγούς τροφίμων, που φιλοξενούνται στα σεμινάρια.

   Πρόκειται για έμπειρους ομιλητές και εκπαιδευτές, που «καθοδηγούν τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο της επιχειρηματικότητας και των τροφίμων με τρόπο εύκολο, ευχάριστο και διαδραστικό», επισήμανε, και πρόσθεσε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα φτάσει σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

   Το «The Business of Food», υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τη Wise Greec και τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Αφορά στην εκπαίδευση ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, ανέργους, γυναίκες, φοιτητές και νέους/νέες, που θέλουν να ασχοληθούν με την παραγωγή τροφίμων και τους ενδιαφέρει η ενδυνάμωση και η επιχειρηματικότητα.

   Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

   Η Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική κίνηση, που στηρίζει τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς τροφίμων να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετατρέποντας παράλληλα το κέρδος από την πώλησή τους σε τρόφιμα για ορφανοτροφεία, συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία.

   «Smart Farming 4All»

   Για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Smart Farming 4All», ύψους 156.000 ευρώ και διάρκειας μέχρι τον τρέχοντας μήνα, μίλησε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ), Λίνα Τσαλταμπάση, υπενθυμίζοντας ότι εταίροι του έργου είναι το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, δύο φορείς από τη Βουλγαρία, και ένας από Ρουμανία, Κύπρο και Τουρκία.

   Το έργο «Έξυπνη Γεωργία στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (Smart Farming 4.0 All)», επικεντρώθηκε στην παροχή ενός συνόλου εργαλείων για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ικανοτήτων ατόμων και οργανισμών, σχετικά με τις έξυπνες καλλιέργειες καλλιέργειας. Η ομάδα του έργου, στο πλαίσιο του προγράμματος, ανέπτυξε και τελειοποίησε το Εγχειρίδιο Smart Farming 4.0 All, και συντόνισε δραστηριότητες για την ανάπτυξη του σχετικού επαγγελματικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

   Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος, το επιμελητήριο Χαλκιδικής διαπίστωσε ότι σήμερα στην Ελλάδα οι υδροπονικές καλλιέργειες καλύπτουν συνολικά 1.750 στρέμματα, με στοιχεία του 2018, εκ των οποίων τα 400 στρέμματα στην Β. Ελλάδα, 150 στρέμματα, στην Κεντρική Ελλάδα, 300 στρ. στην Αττική και σε ελληνικά νησιά, 450 στρ. στην Πελοπόννησο, 100 στρ. στην Δυτική Ελλάδα και 350 στρ. στην Κρήτη. Η υδροπονική καλλιέργεια της τομάτας, καλύπτει τις μισές εκτάσεις και ακολουθούν τα αγγούρια σε ποσοστό 25%, τα άνθη -κυρίως χρυσάνθεμα και γαρύφαλλα-κατά 15% και οι πιπεριές, μαρούλια, κολυθάκια και μελιτζάνες κατά 10%.

   Το διεθνές συνέδριο, με θέμα την «Επανεκκίνηση της Οικονομίας», διοργανώνει φέτος στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε). Αυτό εστιάζει στους τομείς των αγροδιατροφής, έξυπνης γεωργίας, τουρισμού, ενέργειας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση, αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο