Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΣΕΕ: Έλλειψη ρευστότητας, μείωση της καταναλωτικής δαπάνης και φορολόγηση, τα σημαντικότερα προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων.

ΑρχικήΝέαΕΣΕΕ: Έλλειψη ρευστότητας, μείωση της καταναλωτικής δαπάνης και φορολόγηση, τα σημαντικότερα προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων.
spot_img

cibum team

Έλλειψη ρευστότητας, μείωση της καταναλωτικής δαπάνης και φορολόγηση, παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2020

Αυτό υπογραμμίζεται στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2020, η οποία θα παρουσιαστεί στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), την Τρίτη και Τετάρτη 6-7 Απριλίου 2021.

Την εκδήλωση, για τα είκοσι χρόνια της ετήσιας έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει στο εισαγωγικό σημείωμά του στην έκθεση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας: «Οι στοχευμένες παρεμβάσεις θα αποτελέσουν τη βάση για μια ομαλή επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα, όπως αυτή και αν θα ορίζεται εκ των υστέρων».

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, εκτός από το ότι πρέπει η αγορά να είναι ανοιχτή και κάθε μέρα να γίνονται βήματα με ασφάλεια για πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, χαρακτηρίζεται απαραίτητο να ξανατεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης το μεγάλο πρόβλημα του εμπορίου, που είναι οι μεταχρονολογημένες επιταγές και η διαχείρισή τους την επόμενη μέρα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος σημειώνει ότι είναι αναγκαίο να θεσπιστεί ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός, ο οποίος θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, και παράλληλα, μέσα από έναν διάλογο της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της αγοράς, να προκύψει ένα σφιχτό, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την οριστική κα­τάργηση τόσο της προκαταβολής φόρου όσο και του τέλους επιτηδεύματος.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες άντεξαν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης από το 2008, κα­λούνται σήμερα να προσαρμοστούν σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο, ενδεχομένως, την επόμενη μέρα της πανδη­μίας θα θέσει σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητά τους και θα τις μετατρέψει σε μη βιώσιμες» όπως σημειώνει.

Επιπλέον, ο πρόεδρος τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα και συστηματι­κά ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς, οι λίγοι έμποροι που είχαν προλάβει να συνδυάσουν το φυσικό κατάστημα με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις άντεξαν και αντέχουν περισσό­τερο στα πλήγματα που δημιουργούν τα συνεχόμενα λοκντάουν.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν οι πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και να ενισχυθούν τομείς της οικονομίας που θα παράγουν διαρκή προ­στιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία.

Ο κύκλος εργασιών στο σύνολο του ελληνικού εμπορίου υπο­χώρησε το 2020 κατά 8,2%, όταν στο σύνολο της οικονομίας η πτώση ήταν ισχυρό­τερη, ­13,5%.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα