Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εντυπωσίασε η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕντυπωσίασε η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη
spot_img

Παρασκευάστηκαν 30 διαφορετικά Κρητικά πιάτα και προσφέρθηκαν περισσότερα από 12.000 γεύματα

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Αυστρία, διοργάνωσαν την “Εβδομάδα Κρητικής Γαστρονομίας” στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, από 24 έως τις 28 Μαρτίου.

- Advertisement -

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, ήταν η ανάδειξη του “Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού” στο διεθνές πολυπολιτισμικό περιβάλλον (στελεχών-διπλωματών) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η διεθνοποίηση του περιεχομένου της, καθώς στην κουζίνα του “Vienna International Center” (VIC) παρασκευάστηκαν 30 διαφορετικά Κρητικά πιάτα και προσφέρθηκαν περισσότερα από 12.000 γεύματα, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Στην “Εβδομάδα Κρητικής Γαστρονομίας” παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία Γιώργος Ηλιόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Μέσω της διάδοσης της κρητικής κουζίνας η Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκει να προβάλει τον ξεχωριστό γαστρονομικό πλούτο του νησιού και να αναδείξει την μοναδική διατροφική του ταυτότητα ενδυναμώνοντας διεθνώς την αναγνωσιμότητα της Κρήτης ως προορισμού υψηλής γαστρονομικής αξίας .

Η δράση αυτή διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία κι υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης (συμμετείχαν στην αποστολή 6 σεφ).

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα