Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση – Τουρισμός: Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 3ο φόρουμ για την Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση – Τουρισμός: Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 3ο φόρουμ για την Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων
spot_img

Το 3ο Φόρουμ για την Πρόληψη Αποβλήτων Τροφίμων σε Επιχειρήσεις Πώλησης & Διανομής Τροφίμων διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το 3ο Φόρουμ για την Πρόληψη Αποβλήτων Τροφίμων σε Επιχειρήσεις Πώλησης & Διανομής Τροφίμων διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, από τις 10:00 έως τις 15:00, στο Κέντρο Πρόληψης – Επαναχρησιμοποίησης – Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κομοτηνής 2).

Το Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» (LIFE-IP CEI-GREECE, LIFE18 IPE/GR/000013) που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο, κι έχει ως στόχο τη δικτύωση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, την ανάπτυξη εργαλείων, την αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, την ανάδειξη καλών πρακτικών, τη χάραξη πολιτικής και την ενίσχυση της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων».

Τόσο το 1ο Φόρουμ στην Κρήτη το 2022, όσο και το 2ο Φόρουμ στην Αθήνα το 2023, απευθύνθηκαν στον ευρύτερο κλάδο των επιχειρήσεων και υπηρεσιών εστίασης και υπογράμμισαν την ανάγκη μείωσης της σπατάλης τροφίμων ως ζήτημα που σχετίζεται με τη συνετή διαχείριση (οικονομικών) πόρων και την κοινωνική ευαισθησία, ανέδειξαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κλάδου για σχετικές καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες, και κατέδειξαν συγκεκριμένες προκλήσεις που χρήζουν προτεραιοποίησης.

Το 3ο Φόρουμ απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις πώλησης και διανομής τροφίμων και στο πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου φιλοδοξεί να διερευνήσει τυχόν προκλήσεις, να αναζητήσει βέλτιστες λύσεις, αλλά και ευκαιρίες που απορρέουν από το εθνικό θεσμικό πλαίσιο για την καταγραφή και πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων και τους αναμενόμενους υποχρεωτικούς στόχους πρόληψης στην Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Πλαίσιο για τα Απόβλητα.

Στο Φόρουμ, εκτός από εκπροσώπους επιχειρήσεων πώλησης και διανομής τροφίμων, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τα αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμους και άλλους δημόσιους φορείς, καθώς και συλλογικών οργάνων, και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών (ΜΚΟ).

Η συμμετοχή στο 3ο Φόρουμ δεν έχει κόστος.

Το 3ο Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης-Επαναχρησιμοποίησης-Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής 2, ΤΚ 54655.

Δήλωση Συμμετοχής -> https://forms.office.com/r/vTAFyw0L3n

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο