Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πεταλούδες, έντομα, βολβοί ματιών και άλλα… Το ασυνήθιστο μενού του εστιατορίου με αστέρι Michelin που έγινε viral

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠεταλούδες, έντομα, βολβοί ματιών και άλλα... Το ασυνήθιστο μενού του εστιατορίου με αστέρι Michelin που έγινε viral
spot_img

Έχει τραβήξει την προσοχή λόγω των εξαιρετικά αντισυμβατικών πιάτων του

Το Alchemist είναι ένα βραβευμένο εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή Refshaleoen της Κοπεγχάγης. Με επικεφαλής τον σεφ Rasmus Munk, αυτό το εστιατόριο έχει δύο αστέρια Michelin. Είναι γνωστό ότι προσφέρει μια μοναδικά καθηλωτική και διδακτική γευστική εμπειρία.

- Advertisement -

Κάθε γεύμα εδώ λέγεται ότι συνδυάζει τη γαστρονομία με την τέχνη, το θέατρο και τα πολυμέσα. Παγκόσμια ζητήματα όπως η έλλειψη τροφίμων, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και η κοινωνική δικαιοσύνη διερευνώνται μέσω των προσφορών με δημιουργικούς τρόπους. Το μενού γευσιγνωσίας (το οποίο συνήθως περιλαμβάνει περίπου 40 πιάτα) απαιτεί αρκετές ώρες για να περάσει και είναι δομημένο με τη μορφή διαφορετικών «πράξεων». Η κράτηση στο Alchemist είναι από τις πιο περιζήτητες στον κόσμο, που συχνά απαιτεί μήνες αναμονής.

Οι τιμές αντικατοπτρίζουν επίσης αυτή την αποκλειστικότητα. Πρόσφατα, ένα reel του Instagram που περιγράφει λεπτομερώς την εμπειρία ενός επισκέπτη από πρώτο χέρι σε αυτό το αναγνωρισμένο εστιατόριο έγινε viral

Το viral βίντεο κοινοποιήθηκε από τον χρήστη του Instagram @greenonionbun, ο οποίος διευκρίνισε ότι το γεύμα που εμφανίζεται σε αυτό είναι από τον Μάιο του 2024 και ότι το μενού του εστιατορίου μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την εποχή. Αποκαλύπτει ότι το γεύμα της ήταν πέντε ώρες και της κόστισε 700 δολάρια. Η εμπειρία της ξεκίνησε στο δωμάτιο λάμψης με ποτά και μικρές μπουκιές, που περιλάμβαναν κάτι που ονομαζόταν «τραγανός οξειδωμένος χυμός μήλου». Αυτό όμως που τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν οι βρώσιμες πεταλούδες. «Ο διακομιστής μας εξήγησε ότι οι πεταλούδες εκτρέφονταν, υπογραμμίζοντας την πιθανή χρήση των εντόμων ως βιώσιμων πηγών πρωτεΐνης», δήλωσε.

Μετά από μερικά ακόμη πιάτα στο σαλόνι, μετακόμισε στην κεντρική τραπεζαρία με τον σύντροφό της. Εκεί, εξήγησε ότι «σουρεαλιστικές προβολές» παίζονταν στην οροφή του θόλου καθώς συνέχιζαν το γεύμα τους. Εκεί προβάλλονταν λεπτομερώς διάφορα μαθήματα, τα βασικά συστατικά των πιάτων καθώς και οι διακηρυγμένοι στόχοι του εστιατορίου.

Έφαγαν λιχουδιές όπως ωμές μέδουσες σε ζωμό βοτάνων, ψάρια τυλιγμένα σε βρώσιμο πλαστικό (με στόχο τη διάδοση της ευαισθητοποίησης για τη ρύπανση των ωκεανών), ένα πεπλατυσμένο κεφάλι κοτόπουλου με ξινή κρέμα, τυρί με ζωντανά ζωύφια, πόδια κοτόπουλου σε κλουβί (που αντανακλούν τις «απάνθρωπες συνθήκες της καλλιέργειας σε κλουβιά»), κ.λπ. Μία από τις άλλες γλυκές λιχουδιές ήταν φτιαγμένη με αίμα χοίρου και ελαφιού και ο χρήστης του Instagram είπε ότι είχε «ελαφρώς μεταλλική γεύση». Υπήρχε κωδικός QR σε κάθε πιάτο που συνδεόταν με πληροφορίες σχετικά με τις αιμοδοσίες παγκοσμίως.

Ένα από τα πιο αξιοπρόσεχτα πιάτα ήταν ο «βολβός του ματιού» (εμπνευσμένο από το κλασικό μυθιστόρημα, «1984») με χαβιάρι και τζελ αχιβάδας. Και δεν είναι μόνο το ίδιο το φαγητό που είναι ασυνήθιστο. Ο τρόπος παρουσίασής του είναι επίσης αντισυμβατικός. Για παράδειγμα, ένα κουτάλι είχε σχήμα γλώσσας ενώ ένα από τα μπολ είχε σχήμα μισο-ανοιχτού κεφαλιού (και περιείχε μους εγκεφάλου αρνιού). Άλλα πιάτα περιελάμβαναν μια κρέμα ζυμωμένη με μούχλα, σοκολάτα σε σχήμα φέρετρου και στερεοποιημένο μέλι με ένα μυρμήγκι μέσα!

Δείτε ολόκληρο το viral βίντεο ΕΔΩ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα