Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €3.000 σε σουβλατζίδικο στη Λούτσα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο €3.000 σε σουβλατζίδικο στη Λούτσα
spot_img

Πρόστιμο σε σουβλατζίδικο στην Αρτέμιδα, για ανακριβή-παραπλανητική αναγραφή προϊόντος στους τιμοκαταλόγους.

Πρόστιμο 3.000€ για παραπλάνηση καταναλωτών σε εστιατόριο στην Αρτέμιδα Αττικής (Λούτσα) ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση  Ανάπτυξης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Ο λόγος του προστίμου είναι πως σε επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι ενώ επί των τιμοκαταλόγων και του τιμοκαταλόγου του Delivery menu αναγραφόταν η φράση “Τα κρέατά μας παραλαμβάνονται καθημερινά, είναι νωπά και δεν μαρινάρονται….”, το είδος «Γύρος κοτόπουλο», σύμφωνα με τα παραστατικά-τιμολόγια, καθώς και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, ήταν κατεψυγμένο, κατά παράβαση του άρθρου 71§3Β της Υ.Α. 91354/2017. 

Το πρόστιμο εάν δεν αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους ότι ένα προϊόν είναι κατεψυγμένο δηλαδή «Για παραπλανητική-ανακριβή αναγραφή προϊόντος» είναι 3.000 ευρώ ανά είδος.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο