Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες ξενοδοχείου για τον θάνατο 4χρονου προσφυγόπουλου που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες ξενοδοχείου για τον θάνατο 4χρονου προσφυγόπουλου που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα
spot_img

Ένοχοι για τον θάνατο ενός 4χρονου ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης.

 Ένοχοι για τον θάνατο ενός 4χρονου προσφυγόπουλου το οποίο καταπλακώθηκε την ώρα του παιχνιδιού από συρόμενη μεταλλική πόρτα σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες του και το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα, με 3ετή αναστολή.

   Πρόκειται για ανδρόγυνο που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παραυτουργία με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Για την ίδια υπόθεση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, αθώωσε τους Αφγανούς γονείς του 4χρονου που αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία.

   «Είναι ανεπίτρεπτο για τον πολιτισμό μας να σκοτώνονται παιδιά με αυτόν τον τρόπο», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας. «Το να πέσει μία πόρτα όπου είναι πάνω παιδιά και παίζουν, ή σεισμός πρέπει να έχει συμβεί ή να την γκρέμισε ένα βαρύ μηχάνημα κατεδάφισης» ανέφερε η ίδια, ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορούμενων ιδιοκτήτων της ξενοδοχειακής μονάδας (τύπου ενοικιαζόμενων δωματίων), όπου βάσει σύμβασης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες που αιτήθηκαν διεθνή προστασία. Όπως προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη, την οποία επικαλέστηκε η εισαγγελέας, η επίδικη πόρτα φαίνεται πως ήταν κακοσυντηρημένη.

   Πως έγινε το δυστύχημα

   Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2019. Το άτυχο προσφυγόπουλο ανέβηκε μαζί με δύο ανήλικους φίλους του στην συρόμενη μεταλλική πόρτα (μήκους 3,80 μέτρων και βάρους 110 κιλών) που βρισκόταν στην αυλή του ξενοδοχείου και την κουνούσαν βλέποντάς την ως παιχνίδι. Κατά την ταλάντωσή της, σε συνδυασμό με την ταχύτητα μετακίνησής της, φαίνεται πως υποχώρησαν τα στριφώνια από τη θέση τους στο σημείο στήριξης με το μπετόν και μετακινήθηκε το σημείο κλεισίματος για μερικά εκατοστά.

   «Αυτό είχε ως συνέπεια να απελευθερωθεί η πόρτα από τα τερματικά ράουλα (καθώς το εσωτερικό ράουλο ήταν υπερβολικά φθαρμένο και δημιουργούσε τζόγο ως προς την εγκάρσια κίνησή της) και να στραβώσει η ασφάλεια που απαγόρευε την κατακόρυφη κίνησή της».

   Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, έπεσε η πόρτα στο έδαφος καταπλακώνοντας το ανήλικο που υπέστη θανατηφόρα κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

   «Η πόρτα έπεσε από το βάρος»

   Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. «Η πόρτα έπεσε από το βάρος. Κάναμε εβδομαδιαία συντήρηση. Ήταν υπεράριστα συντηρημένη η πόρτα. Αναπτύχθηκε μία υπέρογκη δύναμη με 250% δύναμη φορτίου πάνω στην πόρτα. Το πίσω στοπ δεν πρόλαβε να δουλέψει. Τι άλλο έπρεπε να κάνω; Να έφτιαχνα μία πόρτα τανκς με ερπύστριες; Είχε πολλά παιδιά πάνω στην πόρτα και έτσι έπεσε. Δεν άντεξε άλλο», ανέφερε ο άντρας. Η σύζυγός του, από την πλευρά της, αποποιήθηκε των ευθυνών της αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ούτε νύχι δεν έχει σπάσει» στο ξενοδοχείο.

   Οι γονείς του 4χρονου εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο (παρέστησαν την πρώτη μέρα της δίκης). Σήμερα ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.

Εγκρίθηκε στην ΕΕ το πρώτο ρινικό σπρέι αδρεναλίνης για επείγουσα θεραπεία αναφυλαξίας

Το Eurneffy (επινεφρίνη) είναι μια εναλλακτική λύση στα ενέσιμα σκευάσματα για τις αλλεργικές αντιδράσεις.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα