Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η απάντηση του Σαρλ Μισέλ στα μέτρα αντιντάμπινγκ της Κίνας στο ευρωπαϊκό μπράντι

ΑρχικήΝέαΗ απάντηση του Σαρλ Μισέλ στα μέτρα αντιντάμπινγκ της Κίνας στο ευρωπαϊκό μπράντι
spot_img

 Το Πεκίνο οφείλει «να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του» ώστε να υπάρξει συμβιβασμός, δηλώνει ο Σαρλ Μισέλ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε σήμερα την Κίνα «να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της» ώστε να κατευνασθούν οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Πεκίνο, έπειτα από μια σειρά τελωνειακών μέτρων που ελήφθησαν και από τις δύο πλευρές.

- Advertisement -

Ως απάντηση στον Μισέλ, η Κίνα κατήγγειλε τους επιπλέον δασμούς που επέβαλε η ΕΕ εκτιμώντας ότι «δεν θα επιλύσουν κανένα πρόβλημα» και επικρίνοντας μια προσέγγιση «καταδικασμένη σε αποτυχία».

«Υπολογίζουμε στην Κίνα για να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της και να καταλάβει ότι οφείλουμε να εξισορροπήσουμε και πάλι τις οικονομικές σχέσεις για να υπάρξει περισσότερο ισότιμη αντιμετώπιση, για ένα θεμιτό ανταγωνισμό», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος συναντήθηκε με τον κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που διεξάγεται στο Λάος.

Ο Σαρλ Μισέλ διαβεβαίωσε ότι ελπίζει να βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες μια συμφωνία, αν και το πλαίσιο είναι «πολύ δύσκολο».

«Έχω την εντύπωση ότι η πόρτα δεν έκλεισε, αλλά είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Συμμεριζόμαστε την ιδέα ότι ένας τελωνειακός πόλεμος θα είναι αναγκαστικά μια αποτυχία και ότι οφείλουμε να καταβάλουμε προσπάθειες για να τον αποφύγουμε», επέμεινε.

Στο Πεκίνο, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ δήλωσε απαντώντας στον Μισέλ ότι «η ΕΕ οφείλει να αναγνωρίσει ξεκάθαρα ότι οι επιπλέον τελωνειακοί δασμοί δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα» και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να συνεργασθεί με την Κίνα».

Το Πεκίνο δυσχέρανε την Τρίτη τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή ευρωπαϊκού μπράντυ -κυρίως του γαλλικού κονιάκ- μετά την απόφαση των Βρυξελλών να επιβάλουν επιπλέον φόρους στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί το Πεκίνο ότι νόθευσε τον ανταγωνισμό επιδοτώντας μαζικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται στην επικράτειά της και επιτρέποντάς τους έτσι να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές. Με την επιβολή επιπλέον δασμών, η ΕΕ ελπίζει να προστατεύσει τον κλάδο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος απασχολεί 14,6 εκατομμύρια εργαζομένους.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και επικίνδυνο και αηδία! Viral οι αναρτήσεις αυτών που τρώνε ωμό κοτόπουλο…

Μπερδεύουν αρχαίες θρησκείες, την διατροφή πριν ανακαλυφθεί η φωτιά, την vegan διατροφή και την υγιεινή διατροφή σε ένα σοκαριστικό ντελίριο χωρίς προηγούμενο

Κατεψυγμένα μπιφτέκια: Αναλύσεις εντόπισαν ανθεκτικά βακτήρια και καρκινογόνες χημικές ουσίες

Έρευνα αποκάλυψε ανθεκτικά βακτήρια, παθογόνους μικροοργανισμούς και χημικές ουσίες σε κατεψυγμένα μπιφτέκια.

10 θάνατοι από μολυσμένα αλλαντικά – Πως η εταιρεία παραγωγής προσπαθεί να ανακάμψει

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και νέα αυστηρά μέτρα ασφάλειας τροφίμων ανακοίνωσε η εταιρεία που προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά τους 10 θανάτους από λιστέρια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα