Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΔΩΔΩΝΗ Συνεργάζεται με τη Μιλιόρα Φαρμ για την Αναβάθμιση της Ελληνικής Γαλακτοκομίας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ ΔΩΔΩΝΗ Συνεργάζεται με τη Μιλιόρα Φαρμ για την Αναβάθμιση της Ελληνικής Γαλακτοκομίας
spot_img

Η Φάρμα Μιλιόρα, είναι η μεγαλύτερη φάρμα προβάτων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα.

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Φάρμα Μιλιόρα, την μεγαλύτερη φάρμα προβάτων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα με έδρα το Καγκάδι Αχαΐας, και μια από τις τρεις κορυφαίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνεργασία της ΔΩΔΩΝΗ με τη Μιλιόρα αφορά στην εισκόμιση ελληνικού γάλακτος άριστης ποιότητας και στην ανάπτυξη και στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα της εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια.

Η επιτυχία του προγράμματος ΔΩΔΩΝΗ 400 που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, έδωσε στους παραγωγούς της Ζώνης Γάλακτος της ΔΩΔΩΝΗ τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη. Η επί 24ωρου δωρεάν επιστημονική υποστήριξη των μονάδων του προγράμματος συνέβαλλε στην ανάπτυξη τους και αποτέλεσε στυλοβάτη του πρωτογενούς τομέα.

Η συνεργασία της ΔΩΔΩΝΗ με τη Μιλιόρα Φαρμ αναμένεται να προσφέρει και στους παραγωγούς της Ζώνης Γάλακτος της ΔΩΔΩΝΗ γενετικά επιλεγμένα αρσενικά και θηλυκά ζώα, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλές αποδόσεις γαλακτοπαραγωγής, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του κόστους με παράλληλη αύξηση της παραγωγής με στόχο την ενδυνάμωση της κτηνοτροφίας. Επιπλέον, δίνει το έναυσμα για την είσοδο νέων προβατοτρόφων στην παραγωγική διαδικασία.

Η συνεργασία αυτή υποδηλώνει την πρωτοποριακή αντίληψη και φιλοσοφία της ΔΩΔΩΝΗ για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των μονάδων και του ζωικού κεφαλαίου προκειμένου ο κτηνοτροφικός κλάδος να συνεχίσει να αποτελεί ισχυρό βραχίονα της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Η ΔΩΔΩΝΗ αποδεικνύει στην πράξη τη στήριξη της στον πρωτογενή τομέα και το αμέριστο ενδιαφέρον της για τη βιωσιμότητα του κλάδου και την ενίσχυσή του. Με τη συνεργασία της με τη Μιλιόρα Φαρμ ενισχύει περαιτέρω τις καλές πρακτικές δίνοντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς της να προμηθεύονται ζώα καθαρόαιμα επιλεγμένα ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στην παραγωγή με ταυτόχρονη μείωση του κόστους.Η ΔΩΔΩΝΗ δεν θα πάψει ποτέ να πρωτοπορεί και να στηρίζει τον Έλληνα κτηνοτρόφο»

O Χρήστος Γιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Μιλιόρα Φαρμ, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία της Μιλιόρα Φαρμ με τη ΔΩΔΩΝΗ που αποτελεί κορυφαία εταιρία στον κλάδο. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της προβατοτροφίας και στην Ήπειρο, με ζώα υψηλών αποδόσεων. Η μέχρι σήμερα πορεία μας έχει θετικό αποτύπωμα στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, κάτι που αποτελεί και βασική προτεραιότητα της ΔΩΔΩΝΗ. Η επιστημονική έρευνα, η εξειδίκευση και η συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ που ήδη όπως έμαθα υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα θα δώσουν τη δυνατότητα να προμηθεύουμε με γενετικό υλικό τους επαγγελματίες κτηνοτρόφους που επιθυμούν να βελτιώσουν το κοπάδι τους και να αυξήσουν την γαλακτοπαραγωγή και ως εκ τούτου το κέρδος τους.»

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 60 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει πάνω από 10 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο