ΑρχικήΝέαΠρόστιμο σε οινοποιία στην Πάτρα για την ετικέτα στην Μαυροδάφνη

Πρόστιμο σε οινοποιία στην Πάτρα για την ετικέτα στην Μαυροδάφνη

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου σε οινοποιία στην Πάτρα

Η διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου στην εταιρεία κρασιών “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ACHAIOS” με έδρα στην Πάτρα στην Περιοχή Λάγγουρα για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το προϊόν «Μαυροδάφνη Πατρών “VIN DE LIQUER” ACHAIOS», αν και περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10mg/L, στην επισήμανση αυτού δεν περιλαμβάνεται η σχετική υποχρεωτική ένδειξη. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Το διοξείδιο του θείου είναι ένα από τα πιο κοινά πρόσθετα στην οινοποίηση, αλλά ο Ευρωπαϊκός σχετικός κανονισμός ορίζει ότι, το κρασί πρέπει να φέρει προειδοποιητική ετικέτα ότι περιέχει θειώδη. Ένας βασικός λόγος πίσω από την προειδοποιητική ετικέτα που υποδεικνύει ότι ένα κρασί περιέχει θειώδη, είναι ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποστούν αλλεργική αντίδραση εξαιτίας αυτού. Παρά το γεγονός ότι επηρεάζει μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, είναι ένας κίνδυνος για την υγεία που ωθεί τις πρόσφατες τάσεις για χαμηλότερα επίπεδα διοξειδίου του θείου που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση.

- Advertisement -

Πριν από 3 χρόνια η  Lidl GB είχε ανακαλέσει μπύρα επειδή περιείχε διοξείδιο του θείου, το οποίο δεν αναφερόταν στην ετικέτα. “Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την υγεία οποιουδήποτε έχει ευαισθησία στο διοξείδιο του θείου ή/και στα θειώδη άλατα” είχε επισημανθεί στην ανακοίνωση ανάκλησης.

Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.