Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ιστορία και η συνταγή της ακαταμάχητης piña colada

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΗ Ιστορία και η συνταγή της ακαταμάχητης piña colada
spot_img

Αν και η καταγωγή και η ιστορία του κοκτέιλ Piña Colada αμφισβητείται είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό κοκτέιλ με πολλούς φανατικούς θαυμαστές.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Piña Colada είναι ένα δημοφιλές κοκτέιλ, σερβίρεται παγωμένη, έχει έντονη καλοκαιρινή διάθεση -λόγω καρύδας και ανανά- και ασφαλώς περιέχει ρούμι. 

Σύμφωνα με το esquire ο μύθος λέει ότι το δροσερό κοκτέιλ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ο πειρατής/καπετάνιος Roberto Cofresi, στην προσπάθειά του να αναπτερώσει το ηθικό του πληρώματός του, που ταξίδευε στην Καραϊβική, σέρβιρε ένα ποτό με ρούμι, καρύδα και ανανά. Μετά το θάνατο του Cofresi, η αρχική συνταγή χάθηκε για αρκετές δεκαετίες. Η ιστορία αυτή βέβαια αμφισβητείται έντονα από την Πορτορικάνα ιστορικό Haydée Reichard, που το 1950 γράφει σε άρθρο της στους New York Times ότι το ποτό μπορεί να έχει κουβανέζικη καταγωγή.

Η επικρατέστερη εκδοχή φέρει σαν δημιουργό της τον Ramón Monchito Marrero, bartender στο ξενοδοχείο Caribe Hilton του Σαν Χουάν, το 1954. Μάλιστα, το 2004, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο τίμησε το εν λόγω ξενοδοχείο για τα 50 χρόνια της Piña Colada, καθώς από το 1978 αποτελεί το εθνικό cocktail της χώρας.

Κρίνοντας από τον αριθμό των συνταγών που υπάρχουν (με λευκή σοκολάτα, με σαμπάνια, με σιρόπι chai και χυμό λάιμ), η κλασική κομψή συνταγή, είναι η πιο δημοφιλής. Μην ξεχνάτε όμως ότι μόνο μία Pina colada έχει 174 θερμίδες

Συστατικά

για 1 κοκτέιλ

120 ml χυμός ανανά
60 ml λευκό ρούμι
60 ml κρέμα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
μια χούφτα πάγο
1 σφήνα φρέσκο ​​ανανά
1 κεράσι μαρασκίνο

Συνταγή 

Μετρήστε το χυμό ανανά, το ρούμι, την κρέμα καρύδας (και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αν θέλετε), στο μπλέντερ και προσθέστε μια χούφτα πάγο.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα αδειάστε το σε ένα ψηλό ποτήρι.
Γαρνίρετε το κοκτέιλ με μια σφήνα ανανά και ένα κεράσι που θα τα έχετε περάσει σε καλαμάκι.
Το κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη είναι προαιρετικό. Το κεράσι μαρασκίνο είναι το κλειδί.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο