Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kangina: Η αρχαία μέθοδος που κρατά τα σταφύλια του Αφγανιστάν φρέσκα όλο το χειμώνα

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνKangina: Η αρχαία μέθοδος που κρατά τα σταφύλια του Αφγανιστάν φρέσκα όλο το χειμώνα
spot_img
Πριν από αιώνες στον αγροτικό βορρά του Αφγανιστάν, οι Αφγανοί ανέπτυξαν μία μέθοδο συντήρησης τροφίμων, η οποία χρησιμοποιεί δοχεία από λάσπη και άχυρο και είναι γνωστή ως kangina. Χάρη στην τεχνική, αυτή οι άνθρωποι σε απομακρυσμένες κοινότητες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν εισαγόμενα φρέσκα προϊόντα μπορούν να απολαμβάνουν φρέσκα φρούτα τους χειμερινούς μήνες. Η πλούσια σε άργιλο λάσπη που χρησιμοποιείται, σφραγίζει ουσιαστικά το δοχείο και κρατά έξω τον αέρα και την υγρασία όπως ένα μπολ της Tupperware ή ένα σακουλάκι ziplock, με αποτέλεσμα να προστατεύει τα φρούτα και να τα διατηρεί για μήνες φρέσκα και αναλλοίωτα. Είναι μια εξαιρετική λύση που χρησιμοποιείται αδιάληπτα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. 
Η διαδικασία ξεκινά με την κατασκευή των δοχείων που είναι στην ουσία δύο μπολ από λάσπη και άχυρο. Αφού τα πλάσουν τα βάζουν στον ήλιο να στεγνώσουν για περίπου πέντε ώρες, τοποθετούν τα σταφύλια στα ξερά μπολ, τα οποία σφραγίζουν στην συνέχεια με περισσότερη λάσπη και τα αποθηκεύουν σε μια στεγνή, δροσερή γωνία του σπιτιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι περισσότερες οικογένειες στα χωριά του βορρά συντηρούν σταφύλια με την kangina, σε μια διαδικασία που συνολικά διαρκεί έως και 20 ημέρες στο τέλος του καλοκαιριού. Προτιμώνται χονδρόπετσες ποικιλίες σταφυλιών για καλύτερο αποτέλεσμα. Τα λεπτόφλουδα σταφύλια που δεν διατηρούνται με αυτό τον τρόπο είτε τρώγονται στην εποχή τους είτε αποξηραίνονται και γίνονται σταφίδες. Ακολουθεί βίντεο με πλανόδιο πωλητή σταφυλιών από kangina!


Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο