Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kangina: Η αρχαία μέθοδος που κρατά τα σταφύλια του Αφγανιστάν φρέσκα όλο το χειμώνα

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνKangina: Η αρχαία μέθοδος που κρατά τα σταφύλια του Αφγανιστάν φρέσκα όλο το χειμώνα
spot_img
Πριν από αιώνες στον αγροτικό βορρά του Αφγανιστάν, οι Αφγανοί ανέπτυξαν μία μέθοδο συντήρησης τροφίμων, η οποία χρησιμοποιεί δοχεία από λάσπη και άχυρο και είναι γνωστή ως kangina. Χάρη στην τεχνική, αυτή οι άνθρωποι σε απομακρυσμένες κοινότητες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν εισαγόμενα φρέσκα προϊόντα μπορούν να απολαμβάνουν φρέσκα φρούτα τους χειμερινούς μήνες. Η πλούσια σε άργιλο λάσπη που χρησιμοποιείται, σφραγίζει ουσιαστικά το δοχείο και κρατά έξω τον αέρα και την υγρασία όπως ένα μπολ της Tupperware ή ένα σακουλάκι ziplock, με αποτέλεσμα να προστατεύει τα φρούτα και να τα διατηρεί για μήνες φρέσκα και αναλλοίωτα. Είναι μια εξαιρετική λύση που χρησιμοποιείται αδιάληπτα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. 
Η διαδικασία ξεκινά με την κατασκευή των δοχείων που είναι στην ουσία δύο μπολ από λάσπη και άχυρο. Αφού τα πλάσουν τα βάζουν στον ήλιο να στεγνώσουν για περίπου πέντε ώρες, τοποθετούν τα σταφύλια στα ξερά μπολ, τα οποία σφραγίζουν στην συνέχεια με περισσότερη λάσπη και τα αποθηκεύουν σε μια στεγνή, δροσερή γωνία του σπιτιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι περισσότερες οικογένειες στα χωριά του βορρά συντηρούν σταφύλια με την kangina, σε μια διαδικασία που συνολικά διαρκεί έως και 20 ημέρες στο τέλος του καλοκαιριού. Προτιμώνται χονδρόπετσες ποικιλίες σταφυλιών για καλύτερο αποτέλεσμα. Τα λεπτόφλουδα σταφύλια που δεν διατηρούνται με αυτό τον τρόπο είτε τρώγονται στην εποχή τους είτε αποξηραίνονται και γίνονται σταφίδες. Ακολουθεί βίντεο με πλανόδιο πωλητή σταφυλιών από kangina!


Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα