Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλοκαίρι: Ασφάλεια τροφίμων στις πισίνες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαλοκαίρι: Ασφάλεια τροφίμων στις πισίνες
spot_img

Το USDA των ΗΠΑ έδωσε συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων στις πισίνες ενόψει καλοκαιριού.

Τα γεύματα στην πισίνα έρχονται σε πολλές μορφές – παραγγέλλονται από το σνακ μπαρ, παραδίδονται από τοπικά εστιατόρια ή συσκευάζονται και μεταφέρονται από το σπίτι Ακολουθήστε αυτά τα βήματα ασφάλειας τροφίμων για να παραμείνετε υγιείς και να απολαύσετε τοις διακοπές σας.

Μείνετε στη ζώνη εκτόξευσης και αποφύγετε την επικίνδυνη ζώνη

Η επικίνδυνη ζώνη είναι το εύρος θερμοκρασιών όπου τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα μεταξύ 5ο και 60ο C. Για να αποφύγετε την επικίνδυνη ζώνη, τα κρύα τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται στους 5ο C ή πιο κάτω τοποθετώντας τα στο ψυγείο,  σε μονωμένα ψυγεία με κρύες πηγές ή τοποθετημένα πάνω από πάγο. Εάν η επικίνδυνη ζώνη δεν μπορεί να αποφευχθεί, ακολουθήστε τον κανόνα των 2 ωρών ή τον κανόνα της 1 ώρας εάν είναι πάνω από 30ο C. Μετά από αυτά τα χρονικά πλαίσια, τα ευπαθή τρόφιμα δεν είναι πλέον ασφαλή και πρέπει να απορρίπτονται.

Δροσερά σνακ πισίνας

Τα ευπαθή σνακ όπως τα αλλαντικά, τα κομμένα φρούτα και λαχανικά, το τυρί και το γιαούρτι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες 2 ωρών και 1 ώρας ή να διατηρούνται κρύα κάτω από 5ο C. Τα μη ευπαθή σνακ πισίνας όπως, κράκερ, τσιπς, ποπ κορν, πρέτσελ, καραμέλες, και μπάρες granola μπορούν να αντέξουν τη ζέστη του καλοκαιριού και να παραμείνουν ασφαλή χωρίς να διατηρούνται κρύα.

Δείπνο στην πισίνα

Τα γεύματα στην πισίνα είναι συχνά μια ποικιλία αντικειμένων. Ανεξάρτητα από το τι τρώτε, κρατήστε το ασφαλές:

  • Εάν μαγειρεύετε φαγητό: χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμόμετρο τροφίμων για να μαγειρέψετε σε μια ασφαλή ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία.
  • Εάν συσκευάζετε τρόφιμα: συσκευάστε σε μονωμένη σακούλα ή ψυγείο με αρκετές κρύες πηγές για να τα διατηρήσετε κάτω από 5ο C  ή ακολουθήστε τον κανόνα των 2 ωρών.
  • Εάν έχετε παραγγείλει delivery, καταναλώστε εντός δύο ωρών. Ψύξτε τυχόν υπολείμματα κάτω από 5ο C ή απορρίψτε τα εάν έχουν περάσει περισσότερο από δύο ώρες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο