Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλοκαίρι: Ασφάλεια τροφίμων στις πισίνες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαλοκαίρι: Ασφάλεια τροφίμων στις πισίνες
spot_img

Το USDA των ΗΠΑ έδωσε συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων στις πισίνες ενόψει καλοκαιριού.

Τα γεύματα στην πισίνα έρχονται σε πολλές μορφές – παραγγέλλονται από το σνακ μπαρ, παραδίδονται από τοπικά εστιατόρια ή συσκευάζονται και μεταφέρονται από το σπίτι Ακολουθήστε αυτά τα βήματα ασφάλειας τροφίμων για να παραμείνετε υγιείς και να απολαύσετε τοις διακοπές σας.

Μείνετε στη ζώνη εκτόξευσης και αποφύγετε την επικίνδυνη ζώνη

Η επικίνδυνη ζώνη είναι το εύρος θερμοκρασιών όπου τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα μεταξύ 5ο και 60ο C. Για να αποφύγετε την επικίνδυνη ζώνη, τα κρύα τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται στους 5ο C ή πιο κάτω τοποθετώντας τα στο ψυγείο,  σε μονωμένα ψυγεία με κρύες πηγές ή τοποθετημένα πάνω από πάγο. Εάν η επικίνδυνη ζώνη δεν μπορεί να αποφευχθεί, ακολουθήστε τον κανόνα των 2 ωρών ή τον κανόνα της 1 ώρας εάν είναι πάνω από 30ο C. Μετά από αυτά τα χρονικά πλαίσια, τα ευπαθή τρόφιμα δεν είναι πλέον ασφαλή και πρέπει να απορρίπτονται.

Δροσερά σνακ πισίνας

Τα ευπαθή σνακ όπως τα αλλαντικά, τα κομμένα φρούτα και λαχανικά, το τυρί και το γιαούρτι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες 2 ωρών και 1 ώρας ή να διατηρούνται κρύα κάτω από 5ο C. Τα μη ευπαθή σνακ πισίνας όπως, κράκερ, τσιπς, ποπ κορν, πρέτσελ, καραμέλες, και μπάρες granola μπορούν να αντέξουν τη ζέστη του καλοκαιριού και να παραμείνουν ασφαλή χωρίς να διατηρούνται κρύα.

Δείπνο στην πισίνα

Τα γεύματα στην πισίνα είναι συχνά μια ποικιλία αντικειμένων. Ανεξάρτητα από το τι τρώτε, κρατήστε το ασφαλές:

  • Εάν μαγειρεύετε φαγητό: χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμόμετρο τροφίμων για να μαγειρέψετε σε μια ασφαλή ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία.
  • Εάν συσκευάζετε τρόφιμα: συσκευάστε σε μονωμένη σακούλα ή ψυγείο με αρκετές κρύες πηγές για να τα διατηρήσετε κάτω από 5ο C  ή ακολουθήστε τον κανόνα των 2 ωρών.
  • Εάν έχετε παραγγείλει delivery, καταναλώστε εντός δύο ωρών. Ψύξτε τυχόν υπολείμματα κάτω από 5ο C ή απορρίψτε τα εάν έχουν περάσει περισσότερο από δύο ώρες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο