Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν βελτιωμένες και πιο αυστηρές ετικέτες στο αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΟι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν βελτιωμένες και πιο αυστηρές ετικέτες στο αλκοόλ
spot_img

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες εξετάζονται πιθανές αλλαγές στις ετικέτες στο αλκοόλ στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία 35 χρόνια, η επιστήμη του αλκοόλ και των πιθανών βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία έχει εξελιχθεί, και ορισμένοι ερευνητές του αλκοόλ και υποστηρικτές της προστασίας των καταναλωτών υποστηρίζουν ότι οι ετικέτες των μπουκαλιών πρέπει να το αντικατοπτρίζουν αυτό.

Έθνη, όπως η Ιρλανδία, προχωρούν στην τοποθέτηση προειδοποιητικών ετικετών στο κρασί, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στις ΗΠΑ: Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η υπηρεσία που ρυθμίζει τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά πρόκειται να εκδώσει επικαιροποιημένους κανόνες σχετικά με τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωστοποιούνται για το προϊόν.

Σε συνεδριάσεις αυτή την άνοιξη, το Γραφείο Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ (TTB) και Καπνού έδωσε το μήνυμα ότι θα μπορούσε να απαιτήσει από τις εταιρείες ποτών να μοιράζονται τα συστατικά, την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τις διατροφικές πληροφορίες και τυχόν σημαντικά τροφικά αλλεργιογόνα που υπάρχουν στα προϊόντα τους. Σε αντίθεση με άλλα τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουν οι Αμερικανοί, τα περισσότερα αλκοολούχα προϊόντα ρυθμίζονται από το TTB και δεν χρειάζεται να περιλαμβάνουν βασικές πληροφορίες, όπως οι θερμίδες.

Προς το παρόν, η κυβερνητική προειδοποίηση δεν αποτελεί μέρος αυτής της συζήτησης, αλλά οι υποστηρικτές μιας επικαιροποιημένης ετικέτας ελπίζουν ότι οι νέοι κανόνες της TTB θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για μια γλώσσα που θα αντικατοπτρίζει τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία του γενικού πληθυσμού. Πρόκειται για ένα από τα πολλά κομμάτια που αναδύονται στην επιφάνεια και προκαλούν συζητήσεις καθώς οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αποφασίζουν τι θα πουν στους Αμερικανούς για το αλκοόλ στις διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς του επόμενου έτους.

Ακόμα, δεν είναι γνωστό πόσο εφικτό είναι οι ετικέτες στο να αλλάξουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών αλκοόλ μακροπρόθεσμα. Μεταξύ των τριών βασικών πολιτικών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη μείωση των βλαβών που σχετίζονται με το αλκοόλ, η επισήμανση υποστηρίζεται από τα λιγότερα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι επιστήμονες εργάζονται ενεργά για να διευρύνουν αυτά που γνωρίζουμε. Αλλά ακόμη και αν αποδειχθεί ότι οι ετικέτες και οι προειδοποιήσεις κάνουν ένα βαθούλωμα στον αριθμό των θανάτων, των τραυματισμών και των ασθενειών που οφείλονται στο αλκοόλ, η TTB δεν έχει ρητή ευθύνη για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν οι ειδικοί. Η κύρια λειτουργία της είναι ως φοροεισπρακτική υπηρεσία.

«Νομίζουν ότι αυτό πρέπει να προέρχεται από την πολιτική ηγεσία», δήλωσε ο Thomas Gremillion, διευθυντής πολιτικής τροφίμων στην Ομοσπονδία Καταναλωτών Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές που είναι γνωστό ότι μειώνουν τις βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ, όπως η υψηλότερη φορολογία και η μειωμένη διαθεσιμότητα, μένουν σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο