Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν βελτιωμένες και πιο αυστηρές ετικέτες στο αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΟι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν βελτιωμένες και πιο αυστηρές ετικέτες στο αλκοόλ
spot_img

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες εξετάζονται πιθανές αλλαγές στις ετικέτες στο αλκοόλ στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία 35 χρόνια, η επιστήμη του αλκοόλ και των πιθανών βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία έχει εξελιχθεί, και ορισμένοι ερευνητές του αλκοόλ και υποστηρικτές της προστασίας των καταναλωτών υποστηρίζουν ότι οι ετικέτες των μπουκαλιών πρέπει να το αντικατοπτρίζουν αυτό.

Έθνη, όπως η Ιρλανδία, προχωρούν στην τοποθέτηση προειδοποιητικών ετικετών στο κρασί, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στις ΗΠΑ: Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η υπηρεσία που ρυθμίζει τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά πρόκειται να εκδώσει επικαιροποιημένους κανόνες σχετικά με τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωστοποιούνται για το προϊόν.

Σε συνεδριάσεις αυτή την άνοιξη, το Γραφείο Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ (TTB) και Καπνού έδωσε το μήνυμα ότι θα μπορούσε να απαιτήσει από τις εταιρείες ποτών να μοιράζονται τα συστατικά, την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τις διατροφικές πληροφορίες και τυχόν σημαντικά τροφικά αλλεργιογόνα που υπάρχουν στα προϊόντα τους. Σε αντίθεση με άλλα τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουν οι Αμερικανοί, τα περισσότερα αλκοολούχα προϊόντα ρυθμίζονται από το TTB και δεν χρειάζεται να περιλαμβάνουν βασικές πληροφορίες, όπως οι θερμίδες.

Προς το παρόν, η κυβερνητική προειδοποίηση δεν αποτελεί μέρος αυτής της συζήτησης, αλλά οι υποστηρικτές μιας επικαιροποιημένης ετικέτας ελπίζουν ότι οι νέοι κανόνες της TTB θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για μια γλώσσα που θα αντικατοπτρίζει τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία του γενικού πληθυσμού. Πρόκειται για ένα από τα πολλά κομμάτια που αναδύονται στην επιφάνεια και προκαλούν συζητήσεις καθώς οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αποφασίζουν τι θα πουν στους Αμερικανούς για το αλκοόλ στις διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς του επόμενου έτους.

Ακόμα, δεν είναι γνωστό πόσο εφικτό είναι οι ετικέτες στο να αλλάξουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών αλκοόλ μακροπρόθεσμα. Μεταξύ των τριών βασικών πολιτικών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη μείωση των βλαβών που σχετίζονται με το αλκοόλ, η επισήμανση υποστηρίζεται από τα λιγότερα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι επιστήμονες εργάζονται ενεργά για να διευρύνουν αυτά που γνωρίζουμε. Αλλά ακόμη και αν αποδειχθεί ότι οι ετικέτες και οι προειδοποιήσεις κάνουν ένα βαθούλωμα στον αριθμό των θανάτων, των τραυματισμών και των ασθενειών που οφείλονται στο αλκοόλ, η TTB δεν έχει ρητή ευθύνη για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν οι ειδικοί. Η κύρια λειτουργία της είναι ως φοροεισπρακτική υπηρεσία.

«Νομίζουν ότι αυτό πρέπει να προέρχεται από την πολιτική ηγεσία», δήλωσε ο Thomas Gremillion, διευθυντής πολιτικής τροφίμων στην Ομοσπονδία Καταναλωτών Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές που είναι γνωστό ότι μειώνουν τις βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ, όπως η υψηλότερη φορολογία και η μειωμένη διαθεσιμότητα, μένουν σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο