Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αττική: Κατάσχεση 3 τόνων προϊόντων ζωικής προέλευσης λόγω ακαταλληλότητας – Πληθώρα παραβάσεων

ΑρχικήΝέαΑττική: Κατάσχεση 3 τόνων προϊόντων ζωικής προέλευσης λόγω ακαταλληλότητας - Πληθώρα παραβάσεων
spot_img

Κατάσχεση τριών τόνων προϊόντων ζωικής προέλευσης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας Αττικής.

Στην κατάσχεση τριών τόνων προϊόντων ζωικής προέλευσης λόγω ακαταλληλότητας προχώρησαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν στην αγορά ενόψει της εορταστικής περιόδου.

- Advertisement -

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, 19/12, 600 κιλά κατεψυγμένου κιμά στον Ασπρόπυργο και την Τρίτη, 20/12, 2.403 κιλά προϊόντων ζωικής προέλευσης στον Ταύρο. Τα προϊόντα ήταν εντός θαλάμου κατάψυξης. Οι έλεγχοι σε αυτά τα σημεία συνεχίζονται με ορατό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η ποσότητά τους. Αιτίες της κατάσχεσης ήταν η υπέρβαση του ορίου διατηρησιμότητας, η έλλειψη σημάτων καταλληλότητας και η φύλαξη νωπών προϊόντων σε κατάψυξη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αφού ενημερώθηκε, τόνισε: «Αποστολή μας είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζεται να αντιμετωπίζονται άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση πλήττουν την αξιοπιστία της αγοράς, η οποία στην πλειονότητά της λειτουργεί υποδειγματικά».

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι διενεργούνται σε πάσης φύσεως χώρους που παρουσιάζουν καταναλωτική κίνηση την εορταστική περίοδο: Εστίαση/αναψυχή, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρατήρια υγρών καυσίμων, εμπορικά/εποχικών ειδών καταστήματα και γενικότερα χώροι τροφίμων και ποτών.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα