Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος: Συμπόσιο στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού γέροντα Επιφάνειου

ΑρχικήΝέαΛέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος: Συμπόσιο στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού γέροντα Επιφάνειου
spot_img

Αφιερωμένο στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού Επιφάνειου, διακεκριμένου μέλους της, ήταν το συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, που μετονομάζεται πλέον σε Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος.

   Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο και δράσεις του Επιφάνειου, και ιδιαίτερα η συμβολή του στη γαστρονομία και στην ανάδειξη της παραδοσιακής αγιορείτικης κουζίνας.

- Advertisement -

   “Κρίναμε, ότι έπρεπε να απολαύσουμε τις γεύσεις του, με συνταγές εμπνευσμένες από την αγιορείτικη κουζίνα, που ο Επιφάνειος έκανε γνωστή ευρύτερα, σε όλο τον κόσμο” τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Κυριακόπουλος. Ο κ. Κυριακόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Γκότσης, υπενθύμισαν τις επιτυχίες της Λέσχης σε προηγούμενες διεθνείς διοργανώσεις, όπως την Ολυμπιάδα Μαγειρικής και το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής.

   Ο κ. Κυριακόπουλος ανακοίνωσε ότι η ένωση θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο τον Νοέμβριο, με την επωνυμία: “Culinary team Greece”. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε το νέο λογότυπο της ένωσης, το διάγραμμα ενός σκούφου μαγειρικής και τη νέα επωνυμία της: “Culinary Professionals Greece”.

   Σε βιντεσοκοπημενο μήνυμά του, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας σεφ, Τόμας Γκούγκλερ, χαιρέτισε την εκδήλωση και εξέφρασε την ευχή να βρεθεί με τους Έλληνες συναδέλφους του σε επόμενες διεθνείς διοργανώσεις.

   Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν οι διεθνείς επιδράσεις της ένωσης, μέσα από μέλη και φίλους της σε όλο τον κόσμο.

   “Προάγουμε την εξωστρέφεια, καινοτομουμε, προωθούμε τα προϊόντα και τις γεύσεις μας σε όλο τον κόσμο” τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ένωσης, Μανώλης Στράτος, και πρόσθεσε : “Ο γέροντας Επιφάνειος έλεγε: Δε χρειάζονται πολλά υλικά, μαγειρέψτε με αγάπη. Αυτό κρατάμε, και τις υπέροχες γεύσεις του. Του άρεσε πολύ το κρεμμύδι και το κύμινο…”.

   Στην προσωπικότητα του αγιορείτη μοναχού Επιφάνειου και στη συμβολή του στην διάδοση της παραδοσιακής κουζίνας του Αγίου Όρους, αλλά και στη συμβολή της Λέσχης στη διάδοσή μακεδονικών γεύσεων και προϊόντων, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος, Γρηγόρης Τάσσιος, ενώ προβλήθηκε βίντεο από τη συμμετοχή και ομιλίες του σε συνέδρια και σε διοργανώσεις μαγειρικής.

   Τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Επιφάνειου παρέλαβε ο αγιορείτης γέροντας Ιωακείμ της μονής Μυλοποτάμου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην Ένωση και τα μέλη της.

   Η βραδιά έκλεισε με την απονομή βραβείων και πλακετών σε συνεργαζόμενους φορείς και εταιρίες που υποστηρίζουν την Ένωση και την ελληνική γαστρονομία. 

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα