Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, πατάει σε γερές βάσεις

ΑρχικήΝέαΟ κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, πατάει σε γερές βάσεις
spot_img

H ανθεκτικότητα που επέδειξε ο κλάδος τροφίμων και ποτών ακόμα και μέσα στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αποδεικνύει ότι πατάει σε γερές βάσεις και κυρίως ότι διαθέτει   εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και αύξησης των εξαγωγών, δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός κατά την ομιλία του στην Έκθεση Foodtech – Artoza 2021 προσθέτοντας πως για τον λόγο αυτό, το ΥΠΑΑΤ θέτει στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης τα ελληνικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά. 

Ο κ. Λιβανός ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

 Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ, προϋπόθεση για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και την προσέλκυση επενδύσεων είναι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, την εκπαίδευση  και την κατάρτιση. 

 «Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών αποτελεί έναν από τους κλάδους – πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για έναν κλάδο δυναμικό, ανερχόμενο και ανταγωνιστικό, με έντονη εξωστρέφεια. Κατέχει σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές και συνιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης. Στηρίζει καθοριστικά το ελληνικό ΑΕΠ.

 «Στοχεύουμε στην ενίσχυση των αγροδιατροφικών προϊόντων μας, την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους. Θέλουμε τα ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά», είπε ο κ. Λιβανός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η FOODTECH και η ARTOZA, συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση, γι αυτό και το ΥΠΑΑΤ τις στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. 

 Κλείνοντας την ομιλία του, ο ΥπΑΑΤ ανέδειξε την ανάγκη σύνδεσης του κλάδου των τροφίμων με τους παραγωγούς και ζήτησε την συνένωση δυνάμεων, μέσα από σύνθεση απόψεων, για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών στις σύνθετες προκλήσεις της εποχής. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο