Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο περονόσπορος κατέστρεψε το ελληνικό κρασί

ΑρχικήΝέαΟ περονόσπορος κατέστρεψε το ελληνικό κρασί
spot_img

Μειωμένη κατά 30% εκτιμάται η φετινή παραγωγή του κρασιού, λόγω περονόσπορου.

Ως έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της ελληνικής παραγωγής, χαρακτήρισε το ελληνικό κρασί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με στελέχη του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών και της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία, συνοδευόμενος από το επιτελείο του ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση, εξετάσθηκαν τρόποι στήριξης της ελληνικής οινοπαραγωγής, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ τέθηκαν επί τάπητος η επικαιροποίηση και ο επανασχεδιασμός του στρατηγικού σχεδίου προώθησης του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές οικογενειακές οινοποιητικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οινο-τουρισμού, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες στην ελληνική περιφέρεια.

Σήμερα, ενεργά είναι περίπου 1.400 οινοποιεία και ο ελληνικός αμπελώνας εκτείνεται σε 600.000 στρέμματα, ενώ η καλλιέργειά του επικεντρώνεται στην ποιοτική και όχι στην εντατική παραγωγή, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών, Γιάννης Βογιατζής.

Πρόσθεσε ότι με την καλλιέργεια αμπελώνων ασχολούνται περίπου 160.000 οικογένειες, ενώ υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του ελληνικού οίνου, είναι οι γηγενείς ποικιλίες. «Η ελληνική παραγωγή οίνου ανέρχεται στους 212.000 τόνους, και φέτος αναμένεται να μειωθεί κατά 30%, λόγω του περονόσπορου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τονίζεται ότι το επιτελείο του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο