Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο 14 μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΑρχικήΝέαΣτη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο 14 μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
spot_img

Αναγνωρίστηκε για άλλη μία φορά η υψηλού επιπέδου έρευνα που διεξάγεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο συγκαταλέγονται δεκατέσσερα μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2022), του εκδοτικού οίκου Elsevier.

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία. Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Τα δεκατέσσερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά και κατανέμονται ως εξής:

τρία (3) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

δύο (2) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας

δύο (2) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής

ένα (1) από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης

πέντε (5) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου και

ένα (1) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

Ονοματεπώνυμο Τμήμα

Βαλιάντζας Ιωάννης, τέως καθηγητής Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Ζέρβας Γεώργιος, ομότιμος καθηγητής Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής

Κίντζιος Σπυρίδων, καθηγητής, Πρύτανης ΓΠΑ Βιοτεχνολογίας

Κουτίνας Απόστολος, αναπληρωτής καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Λάμπρου Νικόλαος, καθηγητής Βιοτεχνολογίας

Μαντάλα Ιωάννα, καθηγήτρια Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Μενεγάκη Αγγελική, αναπληρώτρια καθηγήτρια Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης

Μπριασούλης Δημήτρης, ομότιμος καθηγητής Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Νυχάς Γεώργιος-Ιωάννης, τέως καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Πανάγου Ευστάθιος, καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Παπαδάκης Γεώργιος, καθηγητής Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Παπανικολάου Σεραφείμ, καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Πολίτης Ιωάννης, καθηγητής Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής

Σάββας Δημήτριος, καθηγητής Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα