Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην Κατερίνη στις 27 Μαρτίου το 3ο TrophyΤροφή Meet-Up

ΑρχικήΝέαΣτην Κατερίνη στις 27 Μαρτίου το 3ο TrophyΤροφή Meet-Up
spot_img

Το TrophyΤροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αγροδιατροφής

Το τρίτο TrophyΤροφή Meet-Up, με θέμα: «Ευφυείς και βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΔΙΠΑΕ στην Κατερίνη.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα του 3ου TrophyΤροφή Meet-Up περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήριο παραγωγής ιδεών, που αποσκοπούν στην προώθηση της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα της αγροδιατροφής και στην προώθηση καινοτόμων ιδεών και λύσεων.

Το TrophyΤροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά από το 2019, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η πρωτοβουλία επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αγροδιατροφής, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistics με προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.

To Meet-Up θα ξεκινήσει με ομιλίες από τον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου, Καθηγητή ΔΙΠΑΕ και την κ. Μαρία Τσακίρη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ΕΒΕΘ. Θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο παρουσιάσεις, από τον κ. Δημήτριο Παλαντζιάν, Τμήμα Μεταφοράς Τεχνολογίας & Καινοτομίας ΔΙΠΑΕ και τον κ. Ηλία Γεωργακούδη, Επιστημονικό Συνεργάτη ΔΙΠΑΕ.

Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με θέμα: «Καινοτομία στην τυποποίηση και συσκευασία τροφίμων». Σε αυτό θασυμμετάσχουν ο κ. Δημήτριος Φωλίνας, Καθηγητής ΔΙΠΑΕκαι ο κ. Ιωάννης Κωσταβέλης, Επ. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής ΔΙΠΑΕ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί fireside chat με τη συμμετοχή της κ. Αναστασίας Μπόμπα, Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης και του κ. ΣταύρουΠαπαδόπουλου, Entrepreneurship & Innovation SeniorManager, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα παρουσίαση από τον κ. ΝαούμΤσολάκη, Αν. Καθηγητή ΔΙΠΑΕ.

Το επόμενο πάνελ συζήτησης θα έχει το θέμα: «Αντίστροφες εφοδιαστικές αλυσίδες αξιοποίησης υποπροϊόντων τροφίμων» όπου θα συμμετάσχουν ο κ. Ευάγγελος Λιούτας, Επ. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ, ο κ. Παναγιώτης Kαραγιαννακίδης, Επ. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ και ο κ. Αντώνης Αμανιός, CEO Joice Foods. Το πάνελ θα συντονίσει ο κ. Ναούμ Τσολάκης, Αν. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ένα εργαστήριο παραγωγής ιδεών, όπου οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να επεξεργαστούν καινοτόμες προτάσεις. Στο τέλος της ημέρας, θα αναδειχθεί η καλύτερη ιδέα και η νικήτρια ομάδα.

Το 3ο TrophyΤροφή Meet-Up υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Κατερίνη) – ΔΙΠΑΕ και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης για επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και στην καινοτομία του αγροδιατροφικού τομέα. Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα