Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στις 29 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια Ημέρα κατά της Σπατάλης Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΣτις 29 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια Ημέρα κατά της Σπατάλης Τροφίμων
spot_img

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τo Food Waste.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της μείωσης της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε το 2019, Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια Τροφίμων και τα Απόβλητα (IDAFLW)στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, θα γιορταστεί για τέταρτη φορά αυτή η ημέρα και θα υπάρξει, όπως πάντα, μια σαφής έκκληση για δράση από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τη μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων, ώστε να μεταμορφωθούν τα συστήματα αγροδιατροφής και να συμβάλουν στο επίτευγμα της ατζέντας 2030.

Φέτος, ο FAO ετοίμασε την ενημερωμένη έκδοση του οδηγού «Συμμετοχή» για το IDAFLW 2023,  η οποία είναι πλέον διαθέσιμη. Το έγγραφο παρέχει βασικά δεδομένα και μηνύματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτήν την ημέρα, συνδέσμους με σχετικούς πόρους για το θέμα από τον FAO και το UNEP, καθώς και ενέργειες πρόληψης της απώλειας τροφίμων και των απορριμμάτων που μπορούν να αναληφθούν τόσο από δημόσιους όσο και από ιδιωτικούς φορείς. , όπως οι καταναλωτές .

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το περιφερειακό γραφείο του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες για τον εορτασμό της ημέρας αυτής διοργάνωσε μια δημόσια εκδήλωση αφιερωμένη στο Food Waste. Θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας «συζήτησης» για τη σπατάλη τροφίμων με τους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, μια επίδειξη μαγειρικής με μηδενικά απόβλητα και «ανακυκλωμένα» τρόφιμα και η προβολή μιας ταινίας φαντασίας σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο