Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Taste Atlas: Τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά αρτοσκευάσματα – Στην Κορυφή Μπουγάτσα και τρίγωνα Πανοράματος

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαTaste Atlas: Τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά αρτοσκευάσματα – Στην Κορυφή Μπουγάτσα και τρίγωνα Πανοράματος
spot_img

Ο κατάλογος Ελληνικών εδεσμάτων με την καλύτερη βαθμολογία.

Το Taste Atlas παρουσίασε τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά αρτοσκευάσματα. Το TasteAtlas είναι μια εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, ένας παγκόσμιος άτλας παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και αυθεντικών εστιατορίων. Οι ταξινομήσεις τροφίμων TasteAtlas βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού του TasteAtlas, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις βαθμολογίες bot, εθνικιστών ή τοπικών πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες. Για τη λίστα «10 Καλύτερα Βαθμολογημένα Ελληνικά Αρτοσκευάσματα» έως τις 27 Αυγούστου 2023, καταγράφηκαν 1.566 αξιολογήσεις, εκ των οποίων οι 918 αναγνωρίστηκαν από το σύστημα ως νόμιμες.

Στην κορυφή της δεκάδας ισοβαθμούν η μπουγάτσα και τα τρίγωνα Πανοράματος με βαθμολογία 4,7 στα 5. Τα Τρίγωνα πανοράματος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με καταγωγή από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Τα τραγανά και βουτυρώδη τριγωνικά (σε σχήμα κώνου) αρτοσκευάσματα φύλλου συνήθως εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με κρέμα που φτιάχνεται συνήθως με συνδυασμό κρόκων αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος. Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα , που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί.

Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. 

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τα καλιτσούνια με βαθμολογία 4,3 στα 5. Τα καλιτσούνια ή σκαλοτσούνια είναι ένα παραδοσιακό, μικρού μεγέθους σνακ της Κρήτης που έρχεται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μπορεί να είναι και αλμυρό και γλυκό. Στην πιο παραδοσιακή του μορφή, συνδυάζει ένα άζυμο και μια γέμιση που αποτελείται από φρέσκο ​​τυρί από αγελαδινό γάλα που ονομάζεται μυζήθρα . Οι γλυκές ποικιλίες εμπλουτίζουν το τυρί με κανέλα και ξύσμα λεμονιού, ενώ οι αλμυρές εκδοχές χρησιμοποιούν περιστασιακά σπανάκι. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με το Πάσχα, στις μέρες μας το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.

Οι δίπλες με βαθμολογία 4,1φτιάχνονται από λεπτά φύλλα ζαχαροπλαστικής που τυλίγονται, τηγανίζονται και περιχύνονται με ένα παχύρρευστο σιρόπι με βάση το μέλι. Αυτά τα αρτοσκευάσματα μπορούν να τυλιχτούν σε διάφορα σχήματα και συχνά πασπαλίζονται με ξηρούς καρπούς και με κανέλα.

Επίσης η λίστα αναφέρει τους λουκουμάδες, το γαλακτομπούρεκο και τα κουλουράκια και από αλμυρά είναι η τυρόπιτα, η σπανακόπιτα και η χορτόπιτα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

29η Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων

Στην Ελλάδα, η ετήσια σπατάλη τροφίμων συνολικά (πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο-διανομή, εστίαση, νοικοκυριά) ανέρχεται σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια τόνους.

Δοκιμές διάρκειας ζωής: Η νέα τεχνική “αστραπή” και οι επιφυλάξεις

Η επιταχυνόμενες δοκιμές για τον προσδιορισμό της διάρκειας ζωής ενός τροφίμου έχουν φέρει επανάσταση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά είναι τα αποτελέσματα αξιόπιστα;

Το επικίνδυνο μονοπάτι των αναβολικών: Που οδηγεί η κατάχρηση και ο εθισμός στα στεροειδή

Προκειμένου να αλλάξουν τη φυσική τους εμφάνιση και τις ικανότητές τους κάποιοι ακολουθούν ένα δρόμο χωρίς επιστροφή...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα