Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
29.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιαούρτι με φράουλες: Ευεργετικό για την υγεία και με τη σφραγίδα της επιστήμης

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΓιαούρτι με φράουλες: Ευεργετικό για την υγεία και με τη σφραγίδα της επιστήμης
spot_img

Επιστημονική μελέτη για τις ιδιότητες του γιαουρτιού με φράουλες, που προάγουν την υγεία.

Τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και γι’ αυτό, η γαλακτοβιομηχανία επιδιώκει να θεσπίσει νέες καινοτόμες στρατηγικές για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Οι νέες τάσεις στην κατανάλωση φυσικών προϊόντων καθιστούν την ενσωμάτωση εκχυλισμάτων άγριων φρούτων μια στρατηγική για να φέρει τους νέους καταναλωτές πιο κοντά στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επιπλέον οι καταναλωτές ανησυχούν περισσότερο για τη θρεπτική αξία των τροφίμων που καταναλώνουν. Κατά συνέπεια, αναζητούν τρόφιμα που περιλαμβάνουν φυσικά προϊόντα έναντι συνθετικών χημικών ενώσεων και ζάχαρης.

 Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα άγριων φρούτων έχουν ιδιότητες που προάγουν την υγεία (αντιοξειδωτικές αντιυπερτασικές και αντιδιαβητικές). Ισπανοί ερευνητές αξιολόγησαν την επίδραση της ενσωμάτωσης εκχυλίσματος φράουλας και κράταιγου (το παλαιότερο γνωστό φαρμακευτικό φυτό στην ευρωπαϊκή ιατρική) σε γιαούρτι στη φυσικοχημική και οργανική υφή, στη μικροβιολογική εικόνα καθώς και την αποδοχή του από τους καταναλωτές.

Η μελέτη έδειξε ότι η ενσωμάτωση εκχυλισμάτων άγριων φρούτων στο γιαούρτι αύξησε τις αντιοξειδωτικές και αντιδιαβητικές του ιδιότητες (αναστολή της πεπτικής α-αμυλάσης, α-γλυκοσιδάσης και ενζυματικής δράσης της λιπάσης) σε σύγκριση με το απλό γιαούρτι, χωρίς να μειώσει την αισθητηριακή του ποιότητα ή την αποδοχή από τους καταναλωτές. 

Το Hawthorn yogurt (YHTE) παρουσίασε την υψηλότερη ολική περιεκτικότητα σε φαινολικά (TPC) και αντιοξειδωτική ικανότητα. Τα γιαούρτια που περιέχουν εκχυλίσματα άγριων φρούτων και διαιτητικές ίνες πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες συνολικής αποδοχής και έδειξαν σταθερές φυσικοχημικές, υφές και μικροβιολογικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, η χρήση εκχυλισμάτων άγριων φρούτων και φρουκτανών τύπου ινουλίνης ως συστατικών στην παρασκευή γιαουρτιού αποτελεί το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη γαλακτοκομικών τροφίμων χωρίς προσθήκη ζάχαρης για βιώσιμη υγεία.

Για να διαβάσετε τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods Του Mdpi στο Θέμα Αντιοξειδωτική Δραστηριότητα σε Φυτά, Βιοδραστικές Ενώσεις Φυτικής Προέλευσης και Τρόφιμα  πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα