Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
10.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καπάκι συσκευασίας αλλάζει χρώμα με τη μεταβολή της θερμοκρασίας

Συσκευασία τροφίμων από θερμοχρωμικά υλικά

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαπάκι συσκευασίας αλλάζει χρώμα με τη μεταβολή της θερμοκρασίας
spot_img

Καινοτόμα τεχνολογία συσκευασίας, που διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση ευπαθών τροφίμων και ειδών ευαίσθητων στη θερμοκρασία κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση, χάρη στα θερμοχρωμικά υλικά της.

Είναι οι συσκευασίες τροφίμων από θερμοχρωμικά υλικά η απάντηση στην ασφάλεια τροφίμων; Μπορεί και ναι!

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα θερμοχρωμικά υλικά αλλάζουν χρώμα, όταν μεταβάλλεται η θερμοκρασία στο περιβάλλον που βρίσκονται. Το ποια θα είναι η θερμοκρασία κατά την οποία το χρώμα στη συσκευασία αλλάζει εξαρτάται από το προϊόν που θα περιέχει κάθε φορά και τους βαθμούς, στους οποίους ιδανικά πρέπει να διατηρείται.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία ThermoShield αλλάζοντας γρήγορα το χρώμα σε μια προκαθορισμένη θερμοκρασία ενσωματωμένη στο καπάκι το οποίο δεν περιέχει BPA και μπορεί να εναλλάσσει τη θερμοκρασία σε ένα εύρος ανάμεσα στους -20 και 70 βαθμούς κελσίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το χρώμα, το οποίο προσαρμόζεται σε πολλά στάδια της θερμομεταβολής (δηλαδή, αν μια συσκευασία είναι σχεδιασμένη να γίνει κόκκινη σε υψηλή θερμοκρασία, θα προσαρμοστεί σε αρκετές αποχρώσεις του κόκκινου μέχρι να φτάσει το μέγιστο) όταν αλλάξει, δεν επιστρέφει μετέπειτα στην αρχική του κατάσταση.

Αυτή η έξυπνη τεχνολογία συσκευασίας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των προϊόντων στις φάσεις αποθήκευσης, μεταφοράς και πώλησης για να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων από αλλοίωση, ειδικά σε αυτά που απαιτούν ψυχρές θερμοκρασίες για να διατηρηθούν. Οι καταναλωτές θα μπορούσαν να προστατευθούν από πολλές παρενέργειες που σχετίζονται με την διατήρηση μιας τροφής σε υψηλή, για παράδειγμα, θερμοκρασία, όπως τροφικές δηλητηριάσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο