Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το 95,8% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα είναι άριστης ποιότητας σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος και την Κομισιόν

ΑρχικήΝέαΤο 95,8% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα είναι άριστης ποιότητας σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος και την Κομισιόν
spot_img

Το 95,8% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα είναι άριστης ποιότητας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το 2023 που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Παράλληλα, το υψηλότερο ποσοστό άριστων υδάτων κολύμβησης βρίσκεται στην Κύπρο (97,6), την Κροατία (96,7%), και την Αυστρία (96,9%).

Η συντριπτική πλειονότητα των περιοχών κολύμβησης στην Ευρώπη πληρούσε τα πιο αυστηρά πρότυπα «άριστης» ποιότητας κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση για τα ύδατα κολύμβησης. Αυτό αντιπροσωπεύει το 85,4% των δημοφιλών υδάτων κολύμβησης της ΕΕ. Το 96% όλων των επίσημα αναγνωρισμένων υδάτων κολύμβησης στην ΕΕ πληρούσαν τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας, με μόνο το 1,5% να χαρακτηρίζεται ως «κακό».

Η αξιολόγηση, που έγινε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Επιτροπή, υπογραμμίζει πού μπορούν οι κολυμβητές να βρουν ασφαλείς τοποθεσίες κολύμβησης στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Εστιάζει συγκεκριμένα στην ασφάλεια για το μπάνιο, μέσω της παρακολούθησης των βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στους ανθρώπους, παρά στη γενική ποιότητα του νερού.

Στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Αυστρία και τη Ρουμανία, όλα τα επίσημα αναγνωρισμένα ύδατα κολύμβησης πληρούσαν τουλάχιστον τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας το 2023.

Η ποιότητα κολύμβησης των παράκτιων υδάτων είναι γενικά καλύτερη σε σύγκριση με τα εσωτερικά ύδατα. Το 2023, το 89% των παράκτιων τοποθεσιών κολύμβησης που ταξινομήθηκαν είναι εξαιρετικής ποιότητας, σε σύγκριση με λίγο λιγότερο από το 79% των εσωτερικών υδάτων κολύμβησης.

Από την υιοθέτηση της οδηγίας για τα ύδατα κολύμβησης το 2006, το ποσοστό των υδάτων κολύμβησης με κακή ποιότητα νερού μειώθηκε την τελευταία δεκαετία και είναι πλέον σταθερό από το 2015.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο