Μετάβαση στο περιεχόμενο
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το χειρότερο μέρος για να αποθηκεύσετε τις πιπεριές

ΑρχικήΝέαΤο χειρότερο μέρος για να αποθηκεύσετε τις πιπεριές
spot_img

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πιπεριών σας.

Είτε σας αρέσει να κάνετε τα εβδομαδιαία ψώνια σας εκ των προτέρων είτε αγοράσατε κατά λάθος πολλές πιπεριές στο κατάστημα, είναι καλύτερο να γνωρίζετε πώς να τις διατηρήσετε φρέσκες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η πιο συνηθισμένη σκέψη για τη φύλαξη των πιπεριών στο ψυγείο είναι στο συρτάρι χαμηλής υγρασίας και αυτό δεν είναι κακή ιδέα. Καθαρίστε τις πιπεριές και βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνές, προσθέστε τις σε μια διχτυωτή ή πλαστική σακούλα προϊόντων, αφήστε τη σακούλα ανοιχτή και τοποθετήστε τις στο συρτάρι. Οι πιπεριές που αγοράζετε όταν είναι φρέσκιες, σφιχτές και χωρίς ελαττώματα μπορούν να διατηρηθούν έως και δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Εάν οι πιπεριές είναι κομμένες σε φέτες, οποιαδήποτε σακούλα τροφίμων ή αεροστεγές δοχείο εξοπλισμένο με μια χαρτοπετσέτα που βοηθά στην απορρόφηση της περίσσειας υγρασίας θα είναι χρήσιμο. Ένα στεγνό περιβάλλον για ένα λαχανικό που περιέχει αρκετό νερό είναι ζωτικής σημασίας, αλλιώς η μούχλα θα ευδοκιμήσει.

Εάν το σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσετε τις σφιχτές, φρέσκες, μόλις αγορασμένες πιπεριές σας μέσα σε λίγες ημέρες, η διατήρησή τους στον πάγκο είναι μια χαρά. Η καλύτερη πρακτική για την αποθήκευση στον πάγκο είναι να επιλέξετε ένα σημείο που παραμένει δροσερό και στεγνό και να τις αφήσετε να ξεκουραστούν σε μια ανοιχτή σακούλα προϊόντων. Η αποθήκευση στον πάγκο σας επιτρέπει έως και 5 ημέρες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται σημάδια αλλοίωσης

Οι φρέσκες πιπεριές είναι σφιχτές, λείες, γυαλιστερές και βαριές για το μέγεθός τους. Οι “ρυτίδες” είναι το πρώτο σημάδι αλλοίωσης, που συνοδεύεται από μαλακότητα, στη συνέχεια από άσχημα σημεία/τρυπούλες και μούχλα. Οι κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές τείνουν να αλλοιώνονται πιο γρήγορα από τις πράσινες, λόγω της πιο γλυκιάς και ώριμης φύσης τους. Αν και υπάρχουν κάποιες πράσινες πιπεριές (όπως η Permagreen), οι περισσότερες πράσινες πιπεριές είναι απλά άγουρες πιπεριές, γι’ αυτό και διατηρούνται περισσότερο από τις κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες κ.λπ. που συλλέγονται αφού ωριμάσουν.

Οι “ρυτίδες” σημαίνουν ότι η πιπεριά έχει αρχίσει να χάνει την υγρασία της, αλλά εξακολουθούν να είναι καλές για κατανάλωση, απλώς μπορεί να είναι λίγο λιγότερο τραγανές. Είναι καλύτερο να φυλάξετε αυτές τις τσαλακωμένες πιπεριές για πιάτα όπου οι πιπεριές θα μαγειρευτούν, καθώς δεν θα είναι τόσο ευχάριστες για να τις φάτε ωμές.

Οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, πράγμα που σημαίνει ότι όταν εκτίθενται στην υγρασία μπορεί να σαπίσουν ή ακόμη και να αρχίσουν να αναπτύσσουν μούχλα με ταχύτερο ρυθμό. Είναι επίσης ιδιαίτερα ευαίσθητες στο αέριο αιθυλένιο, μια φυσική φυτική ορμόνη που παράγεται από ορισμένα λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο και οι πατάτες, η οποία μπορεί να επιταχύνει την ωρίμανση των κοντινών προϊόντων. Οι κομμένες πιπεριές μπορούν να διατηρηθούν έως και 7 ημέρες με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι καλύτερο να τις χρησιμοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

Για να το καταπολεμήσετε αυτό, η Kristin Marr, μαγείρισσα και ιδρύτρια του LiveSimply συμβουλεύει: «Για να προστατεύσετε τις πιπεριές από το αέριο αιθυλένιο και την υγρασία στο ψυγείο, οι πιπεριές τοποθετούνται καλύτερα σε μια επαναχρησιμοποιούμενη βαμβακερή ή δικτυωτή σακούλα προϊόντων. Εάν επιλέξετε να πλύνετε τις πιπεριές, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνές πριν τις τοποθετήσετε στο συρτάρι με τα ψιλοκομμένα τρόφιμα. Οποιοδήποτε νερό παραμείνει στις πιπεριές θα προκαλέσει πρόωρη αλλοίωση: Ανάπτυξη μούχλας, γλίτσα και μαύρα στίγματα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σε ετοιμότητα η Ευρώπη για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών στον Άνθρωπο – Ανακοίνωση του ECDC

Οι υπηρεσίες της ΕΕ παρακολουθούν τις μεταλλάξεις του ιού και αναλύουν στρατηγικές απόκρισης.

Coca Cola: Για κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας προειδοποιούν οι αρχές στη Βρετανία

Η Coca-Cola ανακαλεί αναψυκτικά από σούπερ μάρκετ, καφετέριες και εστιατόρια και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από ανησυχία για τοξική ουσία που εντοπίστηκε μέσα στα αναψυκτικά.

Νοθεία στο μέλι: Μεγάλης κλίμακας απάτη στην ΕΕ – 9 στα 10 βάζα τίγκα στο σιρόπι και τα πρόσθετα

Τα περισσότερα ψεύτικα μέλια νοθεύονται με σιρόπια ζάχαρης από ρύζι ή ζαχαρότευτλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα