Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρυγοπατήματα στην Κρήτη: Εκδηλώσεις για το πάτημα των σταφυλιών

ΑρχικήΝέαΤρυγοπατήματα στην Κρήτη: Εκδηλώσεις για το πάτημα των σταφυλιών
spot_img

Το πάτημα των σταφυλιών γιορτάζεται “μεγαλοπρεπώς” σε περιοχές της Κρήτης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καινούργιου Χωριού «Αγία Αναστασία», για 12η χρονιά, οργανώνει τον θεσμό «ΤΡΥΓΟΠΑΤΗΜΑΤΑ» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε ένα διήμερο δράσεων που περιλαμβάνει τον τρύγο στο αμπέλι με παραδοσιακό κολατσιό, το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή του μούστου, την αποθήκευση των στράφυλων, εσπερίδα ανάγνωσης κρητικής αναγεννησιακής λογοτεχνίας, κέρασμα – γευσιγνωσία οίνου και παραδοσιακό γλέντι.

Επίσης για 3η χρονιά διοργανώνεται το έθιμο του πατήματος των σταφυλιών στο Αρχοντικό Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Το έθιμο θα αναβιώσει το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 στις 19.00  στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου του Αρχοντικού με ελεύθερη είσοδο.

Τέλος ο Δήμος Μυλοποτάμου, στο πλαίσιο του Θερινού Φεστιβάλ Πολιτισμού 2024, διοργανώνει σήμερα την 2η Γιορτή Τοποδιατροφής, στα Απλαδιανά Μυλοποτάμου, με ώρα έναρξης στις 20:00.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.

Επίσημη προειδοποίηση για τις σοκολάτες Dubai – Περιέχουν επικίνδυνα και καρκινογόνα συστατικά κακής ποιότητας

Ανησυχητικά τα ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης για τις σοκολάτες Dubai - Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν φθηνά συστατικά κακής ποιότητας για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο