Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναβαθμίστε το καρπούζι σας με λίγο… αλάτι!

ΑρχικήΟικιακάΑναβαθμίστε το καρπούζι σας με λίγο... αλάτι!
spot_img

Αν νομίζετε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φάει κανείς το καρπούζι από ότι σκέτο, δοκιμάστε το παρακάτω hack.

Το καρπούζι είναι, ίσως, το φρούτο που θυμίζει καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλο. Σίγουρα, οι περισσότεροι το προτιμούν παγωμένο και γλυκό, κατευθείαν από το ψυγείο στο πιάτο, χωρίς πολλά πολλά. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς το καρπούζι;

 Κι όμως υπάρχει. Απλά προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Όπως αναφέρει ο σεφ John Carpenter του Signature Restaurant στο La Cantera Resort & Spa στο  Σαν Αντόνιο του Τέξας, στα μέρη του είθισται το καρπούζι να τρώγεται αλατισμένο. Αυτό συμβαίνει, γιατί το αλάτι  εξουδετερώνει την ελαφρά που έχει το καρπούζι και  τονίζει τη γλύκα του.

Επιπλέον, το αλάτι ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες, οι οποίοι με τη σειρά τους  κάνουν το καρπούζι να φαίνεται πιο ζουμερό από ό,τι είναι ήδη. Ο Carpenter συνιστά αλάτι Ημαλαΐων η κόσερ, για όποιον επιλέξει να το δοκιμάσει, επειδή είναι πιο ήπια. Ο ίδιος ο σεφ, μάλιστα, στο εστιατόριό του διαθέτει το πιάτο «Tuna Crudo» που σερβίρεται με ψιλοκομμένο καρπούζι και ολοκληρώνεται με μια νότα αλατιού Maldon. 

Ο συνδυασμός γλυκού με αλμυρό είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για σνακ, το οποίο αρκετοί άνθρωποι προτιμούν όταν θέλουν να τσιμπήσουν κάτι. Μάλιστα, σε μια έρευνα που διεξήχθη σε Βρετανούς, το καρπούζι με φέτα αναδείχτηκε στις κορυφαίες επιλογές  τους για σνακ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο