Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναβαθμίστε το καρπούζι σας με λίγο… αλάτι!

ΑρχικήΟικιακάΑναβαθμίστε το καρπούζι σας με λίγο... αλάτι!
spot_img

Αν νομίζετε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φάει κανείς το καρπούζι από ότι σκέτο, δοκιμάστε το παρακάτω hack.

Το καρπούζι είναι, ίσως, το φρούτο που θυμίζει καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλο. Σίγουρα, οι περισσότεροι το προτιμούν παγωμένο και γλυκό, κατευθείαν από το ψυγείο στο πιάτο, χωρίς πολλά πολλά. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς το καρπούζι;

- Advertisement -

 Κι όμως υπάρχει. Απλά προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Όπως αναφέρει ο σεφ John Carpenter του Signature Restaurant στο La Cantera Resort & Spa στο  Σαν Αντόνιο του Τέξας, στα μέρη του είθισται το καρπούζι να τρώγεται αλατισμένο. Αυτό συμβαίνει, γιατί το αλάτι  εξουδετερώνει την ελαφρά που έχει το καρπούζι και  τονίζει τη γλύκα του.

Επιπλέον, το αλάτι ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες, οι οποίοι με τη σειρά τους  κάνουν το καρπούζι να φαίνεται πιο ζουμερό από ό,τι είναι ήδη. Ο Carpenter συνιστά αλάτι Ημαλαΐων η κόσερ, για όποιον επιλέξει να το δοκιμάσει, επειδή είναι πιο ήπια. Ο ίδιος ο σεφ, μάλιστα, στο εστιατόριό του διαθέτει το πιάτο «Tuna Crudo» που σερβίρεται με ψιλοκομμένο καρπούζι και ολοκληρώνεται με μια νότα αλατιού Maldon. 

Ο συνδυασμός γλυκού με αλμυρό είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για σνακ, το οποίο αρκετοί άνθρωποι προτιμούν όταν θέλουν να τσιμπήσουν κάτι. Μάλιστα, σε μια έρευνα που διεξήχθη σε Βρετανούς, το καρπούζι με φέτα αναδείχτηκε στις κορυφαίες επιλογές  τους για σνακ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα