Αν νομίζετε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φάει κανείς το καρπούζι από ότι σκέτο, δοκιμάστε το παρακάτω hack.
Το καρπούζι είναι, ίσως, το φρούτο που θυμίζει καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλο. Σίγουρα, οι περισσότεροι το προτιμούν παγωμένο και γλυκό, κατευθείαν από το ψυγείο στο πιάτο, χωρίς πολλά πολλά. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς το καρπούζι;
Κι όμως υπάρχει. Απλά προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Όπως αναφέρει ο σεφ John Carpenter του Signature Restaurant στο La Cantera Resort & Spa στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, στα μέρη του είθισται το καρπούζι να τρώγεται αλατισμένο. Αυτό συμβαίνει, γιατί το αλάτι εξουδετερώνει την ελαφρά που έχει το καρπούζι και τονίζει τη γλύκα του.
Επιπλέον, το αλάτι ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες, οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν το καρπούζι να φαίνεται πιο ζουμερό από ό,τι είναι ήδη. Ο Carpenter συνιστά αλάτι Ημαλαΐων η κόσερ, για όποιον επιλέξει να το δοκιμάσει, επειδή είναι πιο ήπια. Ο ίδιος ο σεφ, μάλιστα, στο εστιατόριό του διαθέτει το πιάτο «Tuna Crudo» που σερβίρεται με ψιλοκομμένο καρπούζι και ολοκληρώνεται με μια νότα αλατιού Maldon.
Ο συνδυασμός γλυκού με αλμυρό είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για σνακ, το οποίο αρκετοί άνθρωποι προτιμούν όταν θέλουν να τσιμπήσουν κάτι. Μάλιστα, σε μια έρευνα που διεξήχθη σε Βρετανούς, το καρπούζι με φέτα αναδείχτηκε στις κορυφαίες επιλογές τους για σνακ.