Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτό είναι το κόκκινο κρέας που είναι χαμηλό σε χοληστερόλη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυτό είναι το κόκκινο κρέας που είναι χαμηλό σε χοληστερόλη
spot_img

Tο κόκκινο κρέας δεν είναι πάντα ανθυγιεινό.

Το κόκκινο κρέας είναι συχνά από τα πρώτα τρόφιμα που οι άνθρωποι αποκλείουν όταν διαγιγνώσκονται με υψηλή χοληστερόλη, κυρίως λόγω της φήμης του για υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Ένα τυπικό κομμάτι κόκκινου κρέατος 100 γραμμαρίων περιέχει περίπου 4,5 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών, ποσότητα που μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος της ημερήσιας σύστασης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η οποία είναι 13 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τρεις μερίδες κόκκινου κρέατος μπορούν να καλύψουν το ανώτατο όριο των κορεσμένων λιπαρών για μια ημέρα.

Εκτός από τα κορεσμένα λιπαρά, το κόκκινο κρέας περιέχει και χοληστερόλη, με τις ποσότητες να διαφέρουν ανάλογα με το κομμάτι κρέατος. Παρά αυτό, δεν χρειάζεται να αποφεύγετε εντελώς το κόκκινο κρέας αν έχετε υψηλή χοληστερόλη. Απλώς επιλέξτε κομμάτια με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Rosa Becerra-Soberon, το κόκκινο κρέας δεν είναι πάντα ανθυγιεινό. Περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο, σελήνιο και σίδηρο, ενώ είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης. Επίσης, το κρέας από ζώα που τρέφονται με χορτάρι μπορεί να περιέχει και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ωφέλιμα για την καρδιά.

Είναι σημαντικό να διακρίνουμε ανάμεσα στα διάφορα είδη κόκκινου κρέατος. Για παράδειγμα, το μπέικον είναι επεξεργασμένο και έχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά και νάτριο από μια άπαχη μπριζόλα. Σύμφωνα με το USDA, 100 γραμμάρια μπέικον περιέχουν 12,6 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών και 751 χιλιοστόγραμμα νατρίου, ενώ η μπριζόλα περιέχει μόνο 5,54 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών και 72 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

Για όσους θέλουν να απολαμβάνουν κόκκινο κρέας χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία τους, η Becerra-Soberon προτείνει να επιλέγουν άπαχα κομμάτια, όπως πανσετάκια ή φιλέτο ψαρονέφρι. Επιπλέον, προτείνει να εξετάζετε και άλλα κρέατα με λιγότερη χοληστερόλη, όπως το αρνί, η κατσίκα, τα οποία έχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης.

Συνεπώς, οι σωστές επιλογές κομματιών κρέατος μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης, χωρίς να χρειάζεται να αποκλείσετε το κόκκινο κρέας από τη διατροφή σας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα πανσετακια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος χαχαχαχαχσ !!! Που τα βρίσκετε και τα γράφετε ??? Βάλτε και την προβατίνα τότε στα άπαχα …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο