Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεωρίες συνωμοσίας: Είναι αλήθεια ότι οι εταιρίες γάλακτος ανακυκλώνουν το γάλα που ξέμεινε στο ράφι και μας το ξαναπωλούν;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΘεωρίες συνωμοσίας: Είναι αλήθεια ότι οι εταιρίες γάλακτος ανακυκλώνουν το γάλα που ξέμεινε στο ράφι και μας το ξαναπωλούν;
spot_img

Μήπως ο αριθμός στο κάτω μέρος της συσκευασίας Tetra Pak υποδεικνύει πόσες φορές έχει ξαναπωληθεί το γάλα;

Έχετε διαβάσει κι εσείς στα social για το σκάνδαλο με το γάλα; Αυτό το κείμενο με τους βαρύγδουπους τίτλους: «Είναι δυνατόν;;; Και οι αρχές δεν το βλέπουν …Το ξέρατε;!!»

Τα παραμύθια

Σύμφωνα με αυτούς που γράφουν τη μεγάλη «αποκάλυψη» το γάλα σε tetra pak που δεν καταναλώνεται μέχρι την ημερομηνία λήξης του, επιστρέφεται στο εργοστάσιο. Εκεί ανοίγεται η συσκευασία, ξαναβράζεται το γάλα και ξανασυσκευάζεται. Αυτό μπορεί να γίνει μέχρι και 5 φορές! Μάλιστα, συνεχίζουν οι “συνωμότες”, στο κάτω μέρος του κουτιού, βρίσκεται ο αριθμός 12345, όπου συνήθως λείπει ένα από αυτά τα νούμερα. Το νούμερο που λείπει υποδεικνύει πόσες φορές το γάλα έχει ήδη «ανακυκλωθεί». Δηλ. αν αναγράφεται ο αριθμός 12 45 σημαίνει ότι έχει βράσει 3 φορές.

Στα γάλατα μακράς διάρκειας η ημερομηνία λήξης είναι περίπου 1 έτος, άρα υπάρχει και γάλα 5ετίας στα κουτιά!!! Με τις υγείες μας!

Και η αλήθεια

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα κόστιζε η συλλογή «ληγμένου» γάλακτος, η έκχυση, η περαιτέρω επεξεργασία και συσκευασία UHT; Επιπλέον, όπως δηλώνει ο κατασκευαστής των συσκευασιών, ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος του κουτιού είναι ένας κωδικός που προσδιορίζει τις συνθήκες παραγωγής της ίδιας της συσκευασίας και όχι του γάλακτος!

Η θέση της Tetra Pak

Οι αριθμοί στα πακέτα περιέχουν πληροφορίες για το πακέτο και όχι το περιεχόμενό του. Η σειρά των αριθμών 1234, 1234567 και άλλων χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της λωρίδας στην οποία τυπώθηκε το κουτί.

 Οι αριθμοί που δίνονται σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το προϊόν, την περίοδο εγγύησης ή παρόμοια δεδομένα καταναλωτή και χρησιμεύουν μόνο για τον σκοπό της διασφάλισης της τεχνολογικής ποιότητας της συσκευασίας. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο