Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπιφτέκια γαλοπούλας, η νέα τάση

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜπιφτέκια γαλοπούλας, η νέα τάση
spot_img

Πού υπερέχει ο κιμάς γαλοπούλα σε σχέση με τον μοσχαρίσιο κιμά;

Ενώ οι φέτες γαλοπούλας και το κρέας της γαλοπούλας ντελικατέσεν είναι δημοφιλή γεύματα, η επιλογή κιμά γαλοπούλας μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία.

Πρώτον, γιατί ο φρέσκος κιμάς γαλοπούλας διατίθεται σε πιο άπαχες ποικιλίες από τον μοσχαρίσιο κιμά, καθιστώντας τον επιλογή με χαμηλά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Επιπλέον, η γαλοπούλα, γενικά, είναι μια εξαιρετικά υγιεινή τροφή και η αλεσμένη γαλοπούλα δεν ενέχει τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με πολλά επεξεργασμένα προϊόντα γαλοπούλας.

“Τα επεξεργασμένα προϊόντα γαλοπούλας μπορούν ενδεχομένως να σας εξοικονομήσουν θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά δημοφιλή επιλογή, αλλά συνήθως είναι εξαιρετικά πλούσια σε νάτριο. Μία μερίδα λουκάνικου γαλοπούλας μπορεί να παρέχει έως και το 20% της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου”, λέει η Sarah Keathley. RD, LD , διαιτολόγος με Top Nutrition Coaching. Σημειώνει επίσης ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει συνδεθεί με ορισμένα επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά», λέει.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων τροφίμων του USDA, μια μερίδα 3 ουγγιών (85 γραμμάρια) κιμά γαλοπούλας έχει τα εξής:

Διατροφική αξία (ανά 85 γραμμάρια) :
Θερμίδες : 173
Λιπαρά : 9 g (Κορεσμένα λιπαρά: 2,3 g)
Νάτριο : 66 mg
Υδατάνθρακες : 0 g (Φίνες: 0 g, Ζάχαρη: 0 g)
Πρωτεΐνη : 23 g

Πού υπερέχει η γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι μια «ποιοτική» πρωτεΐνη με την έννοια ότι παρέχει ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την κατασκευή και την επιδιόρθωση των κυττάρων.
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για σχεδόν κάθε διαδικασία στο σώμα μας. «Βοηθά στην πέψη, στην οξυγόνωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη ρύθμιση των ορμονών», λέει η Keathley. «Είναι επίσης απαραίτητο για εμάς να χτίσουμε και να διατηρήσουμε μυϊκή μάζα και βοηθάει στον μεταβολισμό μας». Εάν σηκώνετε τακτικά βάρη ή κάνετε άλλη προπόνηση με αντίσταση, θα θέλετε να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη για να χτίσετε μυς. Και αν δεν γυμνάζεστε, θα συνεχίσετε να θέλετε να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη για να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα που έχετε και να υποστηρίξετε έναν υγιή μεταβολισμό.


Ο κιμάς γαλοπούλας είναι συνήθως χαμηλότερος σε κορεσμένα λιπαρά από τον μοσχαρίσιο κιμά. Όταν συγκρίνουμε κιμά γαλοπούλας και μοσχαρίσιο κρέας, η γαλοπούλα παρέχει 2,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, ενώ ο κιμάς βοδινού έχει περίπου 4,8 γραμμάρια κορεσμένου λίπους ανά 3 ουγγιές μαγειρεμένη μερίδα.

«Προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες σας, προκαλώντας υψηλή χοληστερόλη και αυξάνοντας τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, που μπορεί να σας θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό», δήλωσε ο Keathley. λέει.

Η γαλοπούλα περιέχει υγιή για την καρδιά λιπαρά.
Η αλεσμένη γαλοπούλα δεν είναι χαμηλότερη σε συνολικό λίπος από το βοδινό κρέας, αλλά είναι χαμηλότερη σε κορεσμένα λιπαρά. Λοιπόν, από πού προέρχεται το λίπος; Είναι κυρίως ακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών. «Τα ακόρεστα λιπαρά είναι ένα προστατευτικό πιο υγιές λίπος», λέει ο Keathley. «Αυτό είναι σημαντικό καθώς βρίσκουμε έρευνα που υποδηλώνει ότι η αντικατάσταση των κορεσμένων με ακόρεστα λίπη μπορεί να έχει πιθανά οφέλη στη μείωση των καρδιακών συμβάντων». Η American Heart Association συνιστά να τρώτε περισσότερα ακόρεστα λίπη για να μειώσετε τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης σας.

Η προσθήκη γαλοπούλας στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα γευμάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε περισσότερες βιταμίνες Β, οι οποίες υποστηρίζουν τη συνολική ενέργεια και την υγεία σας. Μια μερίδα 3 ουγγιών αλεσμένης γαλοπούλας περιέχει το 50% της ημερήσιας αξίας (DV) βιταμίνης Β3 (γνωστή και ως νιασίνη), η οποία βοηθά το σώμα σας να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια, λέει η Keathley. Θα λαμβάνετε επίσης το 35% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Β6 και το 56% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Β12 , η ​​οποία βοηθά στη δημιουργία DNA και διατηρεί το αίμα μας υγιές, λέει η Keathley.

Η γαλοπούλα είναι μια εξαιρετική πηγή μετάλλων που συχνά ξεχνάμε στη διατροφή μας. Συγκεκριμένα, η γαλοπούλα είναι μια εξαιρετική πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου, καθώς περιέχει περισσότερο από το 56% της ημερήσιας αξίας σας σε σελήνιο και 28% ψευδάργυρο. Και είναι μια καλή πηγή φωσφόρου, παρέχοντας το 20% του DV σας .

Η αλεσμένη γαλοπούλα είναι συχνά λιγότερο ακριβή και πιο ευέλικτη από άλλες επιλογές κιμά. «Κατά μέσο όρο, είναι περίπου 40% λιγότερο ανά κιλό από ένα συγκρίσιμο προϊόν μοσχαρίσιου κιμά», λέει η Tami Best, RDN, CDN, IFNCP , διαιτολόγος με Top Nutrition Coaching. Ενώ ορισμένοι μπορεί να αποκαλούν τη γαλοπούλα ήπια, το ουδέτερο γευστικό της προφίλ σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, παίρνοντας τη γεύση των άλλων συστατικών του γεύματος.

Η αλεσμένη γαλοπούλα (όπως όλες οι ζωικές πρωτεΐνες) είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα. Αλλά αξίζει να τονιστεί ότι τα πουλερικά είναι ιδιαίτερα πλούσια στο αμινοξύ τρυπτοφάνη και η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη είναι πολύ σημαντική καθώς η απορρόφηση της τρυπτοφάνης συχνά παραγκωνίζεται από άλλα αμινοξέα.

Η τρυπτοφάνη είναι ένας απαραίτητος πρόδρομος για την παραγωγή του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, η οποία παίζει βασικό ρόλο στη διάθεση και τον ύπνο, τόσο που η μείωση της τρυπτοφάνης έχει συνδεθεί με αυξήσεις στο άγχος, σύμφωνα με μια μελέτη στη Νευροψυχοφαρμακολογία .

Η γαλοπούλα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Εάν ο στόχος σας είναι να ρίξετε λίγο λίπος, αλλάξτε πιο λιπαρά κομμάτια κρέατος με άπαχο κιμά γαλοπούλας. Μια μαγειρεμένη μερίδα 3 ουγκιών παρέχει 173 θερμίδες, 9 γραμμάρια λίπους και 23 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο