Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να σπάτε τα αυγά στο χείλος του τηγανιού

ΑρχικήΟικιακάΓιατί δεν πρέπει να σπάτε τα αυγά στο χείλος του τηγανιού
spot_img

Πως θα φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό και τι πρέπει να προσέξετε όταν το σπάτε.

Πολλοί λατρεύουν τα τηγανητά αυγά και όχι άδικα. Και εύκολα στο μαγείρεμα είναι και πολύ (μα πάρα πολύ) νόστιμα. Μπορούν να καταναλωθούν και για πρωινό και το μεσημέρι ή και για βραδινό και να τηγανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά γεμίζοντας το χώρο με μυρωδιές της παιδικής μας ηλικίας. Επιπλέον, είναι πηγή βιταμινών A, D, B2 και B12, καθώς και των εννέα απαραίτητων αμινοξέων ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα ευέλικτο συνοδευτικό σε πολλά άλλα κυρίως πιάτα.

Η ευκολία στο μαγείρεμα, μπορεί όμως να μας οδηγήσει να πέσουμε στην παγίδα του σπασίματος τους στο πλάι του τηγανιού. Ωστόσο αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πέσουν κομμάτια από το κέλυφος μέσα στο τηγάνι, τα οποία ίσως να μην αντιληφθούμε παρά μόνο τη στιγμή που θα τα νιώσουμε στο στόμα και επιπλέον μικρή ποσότητα από το αυγό ίσως να τρέξει στο εξωτερικό χείλος του τηγανιού.

Οι ειδικοί προτείνουν να σπάτε τα αυγά σε επίπεδη επιφάνεια. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί το αυγό ανέπαφο, θα παραμείνει ακέραια η μεμβράνη στη θέση της και το αυγό δεν θα διαχωριστεί. Τέλος προτιμήστε να τα τηγανίσετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα ζεστάνετε το τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο βάλτε τα αυγά μέσα ένα – ένα και τηγανίστε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει το ασπράδι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο