Πως θα φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό και τι πρέπει να προσέξετε όταν το σπάτε.
Πολλοί λατρεύουν τα τηγανητά αυγά και όχι άδικα. Και εύκολα στο μαγείρεμα είναι και πολύ (μα πάρα πολύ) νόστιμα. Μπορούν να καταναλωθούν και για πρωινό και το μεσημέρι ή και για βραδινό και να τηγανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά γεμίζοντας το χώρο με μυρωδιές της παιδικής μας ηλικίας. Επιπλέον, είναι πηγή βιταμινών A, D, B2 και B12, καθώς και των εννέα απαραίτητων αμινοξέων ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα ευέλικτο συνοδευτικό σε πολλά άλλα κυρίως πιάτα.
- Δείτε επίσης: Λαχανικά κατεψυγμένα και σε κονσέρβα – Πόσο θρεπτικά είναι;
- Δείτε επίσης: Η σύσταση της σοκολάτας που σκότωσε τρεις ανθρώπους παραμένει άλυτο μυστήριο
Η ευκολία στο μαγείρεμα, μπορεί όμως να μας οδηγήσει να πέσουμε στην παγίδα του σπασίματος τους στο πλάι του τηγανιού. Ωστόσο αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πέσουν κομμάτια από το κέλυφος μέσα στο τηγάνι, τα οποία ίσως να μην αντιληφθούμε παρά μόνο τη στιγμή που θα τα νιώσουμε στο στόμα και επιπλέον μικρή ποσότητα από το αυγό ίσως να τρέξει στο εξωτερικό χείλος του τηγανιού.
Οι ειδικοί προτείνουν να σπάτε τα αυγά σε επίπεδη επιφάνεια. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί το αυγό ανέπαφο, θα παραμείνει ακέραια η μεμβράνη στη θέση της και το αυγό δεν θα διαχωριστεί. Τέλος προτιμήστε να τα τηγανίσετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα ζεστάνετε το τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο βάλτε τα αυγά μέσα ένα – ένα και τηγανίστε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει το ασπράδι.