Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οκτώ ιδέες για παγάκια… έξω από τα συνηθισμένα

ΑρχικήΟικιακάΟκτώ ιδέες για παγάκια… έξω από τα συνηθισμένα
spot_img

cibum team

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και το ίδιο και η επιθυμία μας να δροσιστούμε!

Τι πιο απλό, λοιπόν, από ένα ποτήρι νερό, καφέ, χυμό, αναψυκτικό ή και κοκτέιλ, μαζί με λίγα παγάκια;

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε πως μπορείτε να κάνετε τα παγάκια λίγο πιο… ενδιαφέροντα σε γεύση, από το να είναι απλά νερό;

Δείτε μερικές πρωτότυπες ιδέες:

1 Παγάκια κρασιού. Έστω πως σας περισσεύει κρασί. Βάλτε το σε παγοθήκες και κρατήστε το στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε έτοιμο κρασί να προσθέσετε αν η συνταγή που δοκιμάζετε το χρειάζεται. Η προσθέστε τα παγάκια κρασιού αν κάνετε στο σπίτι σανγκρία κι θέλετε να τη διατηρήσετε χωρίς να «νερώσει».

2 Παγάκια καφέ. Δεν είναι εκνευριστικό όταν ο απολαυστικός freddo σας καταλήγει να γίνεται λόγω ζέστης… απλώς νερό με μία ιδέα γεύσης καφέ; Όχι πια! Αν σας περισσεύει καφές φίλτρου από την πρωινή σας κανάτα, φυλάξτε τον σε μορφή πάγου και προσθέστε όσα παγάκια θέλετε όταν πίνετε freddo μέσα στη μέρα αντί για κλασσικά παγάκια νερού. Φυσικά μπορείτε να κάνετε το ίδιο και για το παγωμένο τσάι σας, διατηρώντας ρόφημα σε μορφή πάγου!

3 Παγάκια με μυρωδικά. Τα μυρωδικά είναι οι σύμμαχοί μας στην κουζίνα για να δώσουμε γεύση κι άρωμα στα φαγητά μας. Το να διατηρούμε όμως μεγάλες ποσότητες φρέσκων μπαχαρικών και βοτάνων στο ψυγείο δεν ενδείκνυται. Επομένως μπορείτε να ψιλοκόψετε μυρωδικά της επιλογής σας, όπως δενδρολίβανο και βασιλικό και με λίγο ελαιόλαδο και νερό να τα κάνετε παγάκια. Σκεφτείτε το σαν τους δικούς σας DIY κύβους μυρωδικών!

4 Παγάκια με σοκολάτα και φράουλα. Το καλό με τις παγοθήκες είναι πως μπορούν να γίνουν καλοί «οδηγοί» για να φτιάξουμε μικρά γλυκά σνακς. Λιώστε μαύρη σοκολάτα και προσθέστε λίγο λάδι καρύδας, ψιλοκομμένο τζίντζερ και (επίσης ψιλοκομμένα) φύλλα μέντας. Αδειάστε το μείγμα σε παγοθήκες και βάλτε σε κάθε θέση μία ολόκληρη φράουλα. Έπειτα από λίγο έχετε τα μοναδικά σας παγωτο-γλυκάκια!

5 Παγάκια ζωμού. Περίσσεψε ζωμός λαχανικών ή κρέατος από το φαγητό σας; Κανένα πρόβλημα! Αποθηκεύστε τον στις παγοθήκες σας και χρησιμοποιήστε τα παγάκια αργότερα για τα άλλα σας φαγητά. Άλλη μία λύση για σπιτικούς κύβους ζωμού!

6 Παγάκια pesto. Αφού κάνετε τη δική σας αγαπημένη σάλτσα pesto, αποθηκεύστε τη στην κατάψυξη και προσθέστε στα φαγητά σας από ένα παγάκι. Το μαγείρεμα γίνεται (ακόμη πιο) εύκολη υπόθεση!

7 Παγάκια για γεύση. Σίγουρα η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο για το σώμα μας το καλοκαίρι, αλλά δε γίνεται να πίνουμε και μόνο νερό. Αντί, λοιπόν, να στραφείτε για δροσιά σ’ ένα αναψυκτικό με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, δοκιμάστε κάτι άλλο. Βάλτε κομμάτια φρούτων στις παγοθήκες σας, όπως φράουλες ή μούρα, και γεμίστε τις παγοθήκες με νερό. Τα παγάκι που αργότερα θα προκύψουν προσθέστε τα στο ποτήρι σας με το νερό και δώστε το γεύση! Μπορείτε επίσης να κάνετε παγάκια λεμονάδας και να τα προσθέτετε όχι μόνο στο νερό, αλλά και στο κρύο τσάι σας ή ακόμη και στα cocktails σας!

8 Παγάκια smoothies. Αν έχετε υλικά για smoothies στο ψυγείο σας που κοντεύουν να χαλάσουν, μην τα πετάξετε στα σκουπίδια! Ρίξτε τα στο μπλέντερ, αλέστε τα και αποθηκεύστε σε παγοθήκες το μείγμα (αναμείξτε ελεύθερα υλικά!). Την επόμενη φορά που θα κάνετε smoothie, προσθέστε ένα ή δύο από αυτά τα παγάκια για extra δροσιά και (φυσικά) γεύση!

Πηγή: beautemagazine.gr

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο