Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2025
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μήπως πρέπει να πλένετε καλύτερα την κούπα του γραφείου;

ΑρχικήΝέαΜήπως πρέπει να πλένετε καλύτερα την κούπα του γραφείου;
spot_img

Και όμως υπάρχουν εργαζόμενοι που πλένουν σπάνια ή ποτέ την κούπα στο γραφείο.

    Ενώ κάθε σκεύος θα πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση, είναι κάποια αντικείμενα καθημερινής χρήσης που δεν τους δίνουμε την προσοχή που τους αρμόζει. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά με την κούπα του γραφείου, που πολλές φορές θεωρούμε πως επειδή χρησιμοποιείται μόνο από εμάς και μόνο για καφέ, ένα ξέβγαλμα είναι αρκετό. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.

- Advertisement -

   Όπως αναφέρεται στο Reddit, ορισμένοι πλένουν την κούπα τους κάθε μέρα, άλλοι απλώς την ξεβγάζουν γρήγορα μεταξύ των χρήσεων και κάποιοι προτιμούν να αναδείξουν όλες τις γεύσεις από κάθε ρόφημα που έχουν πιει (αηδία).

    Έρευνα με περισσότερους από 2.000 Βρετανούς ενήλικες είχε παρόμοια ευρήματα. Εκείνοι που καθάριζαν τις κούπες του γραφείου τους μετά από κάθε χρήση ήταν η πλειοψηφία  (τουλάχιστον αν έλεγαν την αλήθεια) αλλά υπήρχαν πολλοί που έκαναν πολλές χρήσεις χωρίς να τις πλύνουν κανονικά και 3% που ομολόγησαν ότι δεν τις έπλυναν καθόλου. «Αν πήγαινα να πάρω δείγμα από το μέσο άπλυτο φλιτζάνι καφέ, φυσικά θα βρω μικρόβια», είπε ο Δρ Τζέφρι Στάρκ, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες, στη Wall Street Journal. «Αλλά θυμηθείτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία προήλθε από το άτομο που χρησιμοποίησε το φλιτζάνι».

   Τι γίνεται λοιπόν με τα μικρόβια που δεν προέρχονται από τον ιδιοκτήτη της κούπας; Ο Δρ Τσαρλς Γκέρμπα, καθηγητής μικροβιολογίας, περιβαλλοντικών επιστημών και δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, είπε στο LifeHacker ότι «περίπου το 90% των περισσότερων κούπες καφέ γραφείου φιλοξενούν επικίνδυνα μικρόβια και το 20% αυτών φέρουν βακτήρια κοπράνων». Αυτά μάλιστα, τις περισσότερες φορές μπορεί να προέρχονται από τον καθαρισμό της. Το σφουγγάρι στην αίθουσα διαλειμμάτων έχει πιθανώς τον υψηλότερο αριθμό βακτηρίων από οτιδήποτε άλλο στο γραφείο», είπε ο Starke, μιλώντας στη Wall Street Journal. Αυτό θα ήταν πολύ λογικό αφού αγγίζει πολλά διαφορετικά πράγματα, μένει πάνω του υγρασία και πιθανότατα δεν αντικαθίσταται τόσο συχνά. Όπως συμπέρανε πολύ σωστά ο Starke: «Οι περισσότεροι θα το αποκαλούσαν αυτό τραγικό». Στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες με σαπούνι και ζεστό νερό για να πλένεται την κούπα σας, ή φυσικά μπορείτε πάντα να έχετε το δικό σας σφουγγαράκι που θα το καθαρίζετε και θα το αλλάζετε τακτικά. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Dressing σαλάτας: Προσθέτοντας στο πιάτο νοστιμιά αλλά και 1002 κινδύνους…

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος σε αυτές τις σάλτσες όμως είναι τα κρυμμένα αλλεργιογόνα.

Πλήγμα στη μαφία τροφίμων: Δεκάδες συλλήψεις από Ευρωπαϊκές Αρχές σε συνεργασία με την Ιντερπόλ

Κατηγορούνται για «επιμελημένη απάτη με προϊόντα διατροφής υψηλής αξίας, όπως ακριβά τυριά και ελαιόλαδο, καθώς και εξοπλισμό κουζίνας για την παραγωγή πίτσας

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα