Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μήπως πρέπει να πλένετε καλύτερα την κούπα του γραφείου;

ΑρχικήΝέαΜήπως πρέπει να πλένετε καλύτερα την κούπα του γραφείου;
spot_img

Και όμως υπάρχουν εργαζόμενοι που πλένουν σπάνια ή ποτέ την κούπα στο γραφείο.

    Ενώ κάθε σκεύος θα πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση, είναι κάποια αντικείμενα καθημερινής χρήσης που δεν τους δίνουμε την προσοχή που τους αρμόζει. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά με την κούπα του γραφείου, που πολλές φορές θεωρούμε πως επειδή χρησιμοποιείται μόνο από εμάς και μόνο για καφέ, ένα ξέβγαλμα είναι αρκετό. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.

   Όπως αναφέρεται στο Reddit, ορισμένοι πλένουν την κούπα τους κάθε μέρα, άλλοι απλώς την ξεβγάζουν γρήγορα μεταξύ των χρήσεων και κάποιοι προτιμούν να αναδείξουν όλες τις γεύσεις από κάθε ρόφημα που έχουν πιει (αηδία).

    Έρευνα με περισσότερους από 2.000 Βρετανούς ενήλικες είχε παρόμοια ευρήματα. Εκείνοι που καθάριζαν τις κούπες του γραφείου τους μετά από κάθε χρήση ήταν η πλειοψηφία  (τουλάχιστον αν έλεγαν την αλήθεια) αλλά υπήρχαν πολλοί που έκαναν πολλές χρήσεις χωρίς να τις πλύνουν κανονικά και 3% που ομολόγησαν ότι δεν τις έπλυναν καθόλου. «Αν πήγαινα να πάρω δείγμα από το μέσο άπλυτο φλιτζάνι καφέ, φυσικά θα βρω μικρόβια», είπε ο Δρ Τζέφρι Στάρκ, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες, στη Wall Street Journal. «Αλλά θυμηθείτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία προήλθε από το άτομο που χρησιμοποίησε το φλιτζάνι».

   Τι γίνεται λοιπόν με τα μικρόβια που δεν προέρχονται από τον ιδιοκτήτη της κούπας; Ο Δρ Τσαρλς Γκέρμπα, καθηγητής μικροβιολογίας, περιβαλλοντικών επιστημών και δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, είπε στο LifeHacker ότι «περίπου το 90% των περισσότερων κούπες καφέ γραφείου φιλοξενούν επικίνδυνα μικρόβια και το 20% αυτών φέρουν βακτήρια κοπράνων». Αυτά μάλιστα, τις περισσότερες φορές μπορεί να προέρχονται από τον καθαρισμό της. Το σφουγγάρι στην αίθουσα διαλειμμάτων έχει πιθανώς τον υψηλότερο αριθμό βακτηρίων από οτιδήποτε άλλο στο γραφείο», είπε ο Starke, μιλώντας στη Wall Street Journal. Αυτό θα ήταν πολύ λογικό αφού αγγίζει πολλά διαφορετικά πράγματα, μένει πάνω του υγρασία και πιθανότατα δεν αντικαθίσταται τόσο συχνά. Όπως συμπέρανε πολύ σωστά ο Starke: «Οι περισσότεροι θα το αποκαλούσαν αυτό τραγικό». Στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες με σαπούνι και ζεστό νερό για να πλένεται την κούπα σας, ή φυσικά μπορείτε πάντα να έχετε το δικό σας σφουγγαράκι που θα το καθαρίζετε και θα το αλλάζετε τακτικά. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο