Η παραλλαγή που θα δώσει στον πουρέ σας βελούδινη υφή.
Η “τέχνη” του πουρέ δεν είναι εύκολη υπόθεση και ακόμα κι αν απαιτεί 2-3 απλά υλικά, πολλές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το αναμενόμενο. Πολλοί οικιακοί μάγειρες μάλιστα έχουν μείνει με λιγότερο από ικανοποιητικά αποτελέσματα, αγνοώντας μια τεχνική που αλλάζει το παιχνίδι, σύμφωνα με μια έξυπνη σεφ.
- Δείτε επίσης: Αποκαλύφθηκε η σοκολάτα που διανέμεται και στην Ελλάδα και ενέχει σοβαρό κίνδυνο πνιγμού και τραυματισμού
Μεταδίδοντας σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο, η Rosemary Gill, βασίλισσα των συνοδευτικών πιάτων, δημοσίευσε πρόσφατα μια πολύτιμη συμβουλή στον λογαριασμό TikTok @177milkstreet της Milk Street, τονίζοντας ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν προετοιμάζουν τον πουρέ, όπως αναφέρει η Mirror. Στο διαφωτιστικό βίντεο, η Rosemary συμβουλεύει: «Σιγοβράστε τον πουρέ σας στο γάλα, όχι στο νερό, οι πατάτες είναι σαν πάστα, απελευθερώνουν άμυλα στο μαγειρικό τους υγρό. “Αυτός γίνεται υγρός χρυσός, επιτρέποντάς μας να έχουμε πλούσιους, μεταξωτούς, κρεμώδεις, πουρέ πατάτας. Όταν πετάτε νερό στο οποίο μαγειρεύετε τις πατάτες σας, ρίχνετε όλο το άμυλο στην αποχέτευση, οπότε το σπαταλάτε. Το γάλα γίνεται το μαγειρικό μας υγρό και αντικατάσταση της παχύρρευστης κρέμας».
Για όσους θέλουν να αποφύγουν το πλύσιμο των πιάτων, μοιράστηκε μια καλή συμβουλή: πολτοποιήστε τις πατάτες απευθείας στην κατσαρόλα για να παρακάμψετε την ανάγκη για μίξερ.
Οι οπαδοί της ενθουσιάστηκαν με την ανάρτηση, με έναν θαυμαστή να την ανακηρύσσει «καταραμένη ιδιοφυΐα» για την εφευρετική της προσέγγιση στη μαγειρική. Ένας άλλος ενθουσιώδης παρατήρησε: «Δεν κάνω έτσι τις πατάτες μου εδώ και χρόνια και όλοι πάντα ρωτούν πώς είναι τόσο καλές οι πατάτες μου».