Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tα 5 χειρότερα πιάτα από βιβλία μαγειρικής της Amazon, σύμφωνα με επαγγελματίες υγείας

ΑρχικήΝέαTα 5 χειρότερα πιάτα από βιβλία μαγειρικής της Amazon, σύμφωνα με επαγγελματίες υγείας
spot_img

Διαιτολόγοι από Επιτροπή Ιατρών των ΗΠΑ, αξιολόγησαν τα 5 χειρότερα για την υγεία πιάτα από βιβλία διάσημων εστιατορίων και σεφ.

Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως εξιδανικεύουν τις συνταγές των σεφ, ειδικά όταν πρόκειται για πολύ καταξιωμένα πρόσωπα στο χώρο. Αλλά πόσο καλές είναι πραγματικά αυτές οι συνταγές για την υγεία μας;

- Advertisement -

Διαιτολόγοι από την Επιτροπή Ιατρών, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί ένα πρότυπο πλήρους και καλής διατροφής και απαριθμεί 17.000 μέλη από την ιατρική κοινότητα, αξιολόγησαν 5 από τα κορυφαία βιβλία μαγειρικής διασημοτήτων και εστιατορίων της Amazon για το 2022, με βάση το πόσο υγιεινές ήταν οι συνταγές τους.

Οι συγγραφείς περιλαμβάνουν διάσημους σεφ, όπως η Ina Garten και διάσημα εστιατόρια. Σύμφωνα με την επιτροπή, πολλές από τις συνταγές σε αυτά τα βιβλία μαγειρικής είναι “βαριές” και περιέχουν κρέας, τυρί και αγελαδινό γάλα σε μεγάλες ποσότητες. Επικρίθηκαν, επίσης, για την περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, τα οποία αμφότερα αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, την κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα, η Stephanie McBurnett, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στην Επιτροπή Ιατρών, σχολίασε πως, εν μέσω μιας επιδημίας παχυσαρκίας στις ΗΠΑ, τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία μαγειρικής στέλνουν “το λάθος μήνυμα”, σχετικά με το τι πρέπει να τρώνε οι οικογένειες.

Οι διαιτολόγοι της Επιτροπής Ιατρών ήλπιζαν ότι τα δημοφιλή βιβλία μαγειρικής θα περιέχουν περισσότερες συνταγές γεμάτες φυτικές ίνες, πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, χωρίς χοληστερόλη και χαμηλές σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τα διατροφικά πρότυπα που παρουσιάζονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό από επαγγελματίες του χώρου.

Η επιτροπή αξιολόγησε, επίσης, τις 5 διατροφικά χειρότερες συνταγές που περιείχαν αυτά τα βιβλία, οι οποίες είναι οι ακόλουθες.

  • Βιβλίο Go-to-Dinners: A Barefoot Contessa Cookbook: Πρόκειται για είδος Mac & Cheese με περισσότερα από 4 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα, δύο είδη τυριών και βούτυρο. Έχει 1.800 θερμίδες και 88 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ανά μερίδα. Αυτό αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ημερήσια κατανομή θερμίδων στις ΗΠΑ!
  • Βιβλίο Via Carota: A Celebration of Seasonal Cooking From the Beloved Greenwich Village Restaurant: An Italian Cookbook: Το πιάτο Braciole al Latte (χοιρινό σε γάλα) περιέχει ένα γεμάτο φλιτζάνι λαρδί και 1,5 φλιτζάνι πλήρες γάλα. Περιέχει έχει 800 θερμίδες και 72 γραμμάρια λίπους.
  • Βιβλίο Celebrate With Babs: Holiday Recipes & Family Traditions: Το Day-Ahead Eggnog έχει 543 θερμίδες και περισσότερα από 43 γραμμάρια λίπους.
  • Βιβλίο Preppy Kitchen: Recipes for Seasonal Dishes and Simple Pleasures: Η συνταγή τάρτας Black Bottom Cranberry Tart εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως θα περιέχει φρέσκα κράνμπερι και φρούτα, αλλά, κάθε άλλο παρά υγιεινή είναι. Περιέχει 14 κουταλιές της σούπας βούτυρο, πέντε κρόκους αυγών, δύο ολόκληρα αυγά και 1/4 φλιτζάνι σαντιγί!
  • Βιβλίο Half Baked Harvest Every Day: Recipes for Balanced, Flexible, Feel-Good Meals: Η γλυκιά κολοκύθα γεμιστή με πέστο και σπανάκι μπορεί να ακούγεται σαν μια πιο υγιεινή επιλογή, αλλά περιέχει τρία είδη γαλακτοκομικών: 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1/4 φλιτζάνι τυρί ρικότα με πλήρες γάλα και 1 φλιτζάνι τυρί φοντίνα. Μία μόνο μερίδα αυτού του φαγητού περιέχει 22 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, που είναι σχεδόν διπλάσιο από τη μέγιστη ημερήσια συνιστώμενη από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία ποσότητα.

Διαβάστε όλη την αναφορά εδώ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα