Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

THEMA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Κορωνέικης ποικιλίας, από την TERRA DI SITIA!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοTHEMA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Κορωνέικης ποικιλίας, από την TERRA DI SITIA!
spot_img

Με πάθος για την ελιά και το ελαιόλαδο!

Στην TERRA DI SITIA (Γη της Σητείας), ως οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της Κρήτης, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην τέχνη της ελαιοκαλλιέργειας και την παραγωγή εξαιρετικού ελαιολάδου. Οι ελαιώνες τους βρίσκονται στη Σητεία, στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, μια περιοχή που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO, ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο (Γεωπάρκο Σητείας), για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της βιοποικιλότητας.

Η Σητεία φημίζεται για την παραγωγή μερικών από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτή τη διάκριση:

Διαθέτει ένα μοναδικό μικροκλίμα, με ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς. Οι αγρότες της καλλιεργούν ελιές εδώ και αιώνες, τελειοποιώντας πατροπαράδοτες τεχνικές, που περνούν από γενιά σε γενιά. Οι ελιές, Κορωνέικης ποικιλίας, που καλλιεργούνται στη Σητεία είναι εξαιρετικής ποιότητας, γνωστές για το ξεχωριστό άρωμα, τη φρουτώδη γεύση και τα χαμηλά επίπεδα οξύτητας.

Πολλοί ελαιώνες στη Σητεία, συμπεριλαμβανομένου και της TERRA DI SITIA, καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους, αποφεύγοντας τα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Το ελαιόλαδο της περιοχής έχει λάβει καθεστώς Π.Ο.Π., το οποίο εγγυάται τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, που συνδέονται άμεσα με το terroir της περιοχής.

Συνολικά, ο συνδυασμός του κλίματος, των παραδοσιακών καλλιεργητικών πρακτικών, της ποιότητας των ελιών, της βιολογικής καλλιέργειας και του καθεστώτος Π.Ο.Π. συμβάλλουν στο να είναι οι ελαιώνες της Σητείας οι καλύτεροι στον κόσμο.

Η Κορωνέικη (Olea Europea var. microcarpa alba ή κατ’ άλλους var. Mastoides) λέγεται και κορωνιά, κορώνι, κρητικιά, βάτσικη, λαδολιά, λιανολιά και ψιλολιά. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες ελιάς στην Ελλάδα. Εκτιμάται για την αντοχή της στην ξηρασία και την υψηλή, σταθερή απόδοση. Η μικρόκαρπη αυτή ποικιλία ευδοκιμεί σε διάφορες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες και συχνά αναφέρεται ως η “βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών ελιάς”. Αποτελεί προϊόν αιώνων συστηματικής καλλιέργειας ήδη στη μινωική Κρήτη.

Τα ελαιόδεντρά τους ανθίζουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και ωριμάζουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Η υπεροχή της ποικιλίας Κορωνέικη στη Σητεία αποδίδεται σε μια σύνθετη αλληλεπίδραση παραγόντων, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες, η σύσταση του εδάφους, η σχολαστική φροντίδα των καλλιεργητών και οι μέθοδοι ψυχρής έκθλιψης, που διατηρούν τα θαυματουργά συστατικά του λαδιού.

Το Thema Sitia EVVO Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο- Π.Ο.Π. Σητεία Λασιθίου Κρήτης ενσαρκώνει το “τέλειο” προϊόν! Η κληρονομιά της ελαιοκαλλιέργειας στην TERRA DI SITIA εκτείνεται σε πολλές γενιές, από τη μινωική εποχή μέχρι σήμερα. Τιμούν αυτή την κληρονομιά συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας με την τεχνολογία αιχμής, δίνοντας σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και καλλιεργώντας το πάθος για τις ελιές και το ελαιόλαδο.

Μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι της Σητείας Κρήτης συνεχίζουν να παράγουν μερικά από τα καλύτερα ελαιόλαδα στην Ελλάδα. Πιστεύουν ότι το ελαιόλαδό τους είναι ευλογημένο από τους θεούς, τιμώντας τον αρχαίο, ελληνικό μύθο του ταξιδιώτη, που μετέτρεψε το ελαιόλαδό τους σε αμβροσία!

Η οικογενειακή επιχείρηση TERRA DI SITIA αποτελεί απόδειξη της διαρκούς γοητείας του υγρού χρυσού της Σητείας, προσκαλώντας τους λάτρεις του ελαιολάδου, από όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν την απαράμιλλη ποιότητα και γεύση που μόνο η περιοχή τους μπορεί να παράγει.

Μπορείτε να αναζητήσετε όλα τα βραβευμένα, σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, προϊόντα τους εδώ


Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο