Άννα Λεκατσά
Γεωπόνος ΓΠΑ, Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων
ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ
Αθήνα / Καματερό Αττικής
ΣΠΟΥΔΕΣ
- Γεωπόνος ΓΠΑ, Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
- Senior Consultant, AG ADVENT AE
- Quality Assurance and R&D Manager (CAFETEX ΑΒΕΕ)
- Quality Compliance Director (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ)
- Quality Control Director (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ)
- Quality Control Manager (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ)
- Quality Assurance & Administration Manager (ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΕΕ)
- Quality & Hygiene Officer (ABELA HELLAS CATERING SERVICES SA)
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;
H οικογένειά μου.
Για ποιο θέμα θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα;
Πληροφορική.
Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;
Η αγαπημένη μου μουσική.
Πoια η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που έχετε πάρει;
Η επιλογή ανάμεσα σε δύο επαγγελματικές προτάσεις που ήρθαν ταυτόχρονα, την ίδια χρονική περίοδο.
Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;
Μόνο μία; Dj / Μουσικός παραγωγός. Φωτογράφος. Σεφ.
Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;
Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, την ώρα που πρέπει.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;
Καφές!
Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;
Ότι έμεινα πιστή στις αξίες μου.
Σε ποιο ερώτημα θα θέλατε να γνωρίζετε την απάντηση;
Ποιος είναι ο τυχερός αριθμός του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου;
Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;
Τα γενέθλια του γιου μου.
Ποια τηλεοπτική εκπομπή δεν υπάρχει, αλλά θα έπρεπε;
Μύθοι και αλήθειες για τα τρόφιμα.
Ποιο ενδιαφέρον σου παραμένει άγνωστο για τους συναδέλφους σας;
Έχω μία συλλογή με ποτήρια μπύρας που ξεπερνά τα 400 μοναδικά κομμάτια και συνεχώς εξελίσσεται. Η εναλλακτική μουσική που ακούω (και χορεύω).
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Δε μπορώ να διαλέξω! Το ποιοτικό φαγητό υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. H ρεβιθάδα στη Σίφνο με θέα τη θάλασσα, ο σολομός του άντρα μου με κρούστα φιστικιού συνοδεία Μαλαγουζιάς, τα γερμανικά λουκάνικα με weiss μπύρα και δυνατή μουσική…
Από την νομοθεσία θα αφαιρούσα το αρθρο 13 από τους ΔΙΕΠΠΥ για τη διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας. Δεν έχει νόημα να περιγράφεται κατι που δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί από τις λιανικές επιχειρήσεις τροφίμων, και χωρίς παράλληλα να υπάρχει η σχετική εκπαίδευση του καταναλωτή.
Τι ελπίζετε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ;
Το χαμόγελο του γιου μου.
Ποιον θεωρείτε μέντορά σας, που συνέβαλε αποφασιστικά στον τρόπο της επαγγελματικής και επιστημονικής σκέψης σας;
Ο Γιάννης Χάννα (προσωπάρχης στην πρώτη μου δουλειά), επηρέασε τη διαμόρφωση της επαγγελματικής μου σκέψης. Επιστημονικά, έχω λάβει ερεθίσματα από διαφορετικούς και ξεχωριστούς ανθρώπους, ο Νίκος Γδοντέλης είναι ένας απ’ αυτούς.
Ποιος/α θα ήθελες να καθίσει δίπλα σου σε μια πτήση 10 ωρών;
Ο Γιώργος Βαγιάτας και να αφηγείται ιστορίες απ’ τα ταξίδια του στο εξωτερικό, με το τροχόσπιτο. Έχει απίστευτο χιούμορ!
Τι πρέπει να διδάσκουν στο σχολείο τα παιδιά, αλλά δεν διδάσκεται;
Κοινωνικές δεξιότητες. Περιβάλλον (κλιματική αλλαγή, κυκλική οικονομία). Μαθήματα ζωής (οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, υγιεινή).
Σε ποιο μη επαγγελματικό θέμα θα μπορούσατε να κάνετε μια παρουσίαση 40 λεπτών χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία;
Διακοπές στη Σίφνο. Ορθολογισμός και θεωρίες συνωμοσίας. Οργάνωση πάρτι.
Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;
Θα έγραφα ένα βιβλίο.
Ποια θα ήταν η πρώτη σας ερώτηση όταν ξυπνήσετε από λήθαργο 100 ετών;
Πού βρίσκομαι;
Εάν μπορούσατε να αναβαθμίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ολυμπιακό άθλημα, που θα ήταν αυτή ώστε να μπορούσατε να έχετε πιθανότητα να διεκδικήσετε ένα μετάλλιο;
Τυφλή γευσιγνωσία τροφίμων & ποτών.
Τι υποψιάζεστε έντονα αλλά δεν έχετε καμία απόδειξη;
Υποψιάζομαι έντονα ότι πιστεύω μονάχα σ’ αυτά που αποδεικνύονται.
Τι θα αφαιρούσατε από τα πρότυπα ή την νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων;
Το άρθρο 13 από τους ΔΙΕΠΠΥ για τη διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας. Δεν έχει νόημα να περιγράφεται κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί από τις λιανικές επιχειρήσεις τροφίμων, και χωρίς παράλληλα να υπάρχει η σχετική εκπαίδευση του καταναλωτή.
Εάν μπορούσατε να εξαλείψετε ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν θα επιλέγατε;
Τ’ αλλεργιογόνα.
Ποιόν Έλληνα επιχειρηματία στον χώρο των τροφίμων θαυμάζεις;
Γενικά θαυμάζω τους νέους επιχειρηματίες, σε start-up επιχειρήσεις, και με καινοτόμες ιδέες.
Αν γινόσασταν ένα είδος υπερνομοθέτη στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν/ους θα επιλέγατε να είναι τεχνικοί – επιστημονικοί σας σύμβουλοι;
Οπωσδήποτε τον Νίκο Γδοντέλη, για να επιλέξει τους υπόλοιπους!