Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ανακλήθηκαν 42 τόνοι κρέας με…  ορυκτέλαιο φώκιας!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗΠΑ: Ανακλήθηκαν 42 τόνοι κρέας με...  ορυκτέλαιο φώκιας!
spot_img

Καταγγελίες από εστιατόρια για “χημική γεύση” στα προϊόντα.

Οι Αρχές των ΗΠΑ ανακάλεσαν πάνω από 42 τόνους ακατέργαστου κρέατος (42.309kg) που σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων του USDA, FSIS, μπορεί να έχουν μολυνθεί με ορυκτέλαιο φώκιας μη διατροφικής ποιότητας, το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο για χρήση στην επεξεργασία κρέατος,

To κρέας είναι της εταιρείας MF Meats και το πρόβλημα ανακαλύφθηκε αφού η εταιρεία έλαβε τέσσερις καταγγελίες από εστιατόρια που ανέφεραν χημική γεύση στα προϊόντα κρέατος. Μετά από έρευνα, η εταιρεία διαπίστωσε ότι ο προμηθευτής ορυκτελαίων της, τους έστειλε προϊόν που περιείχε ορυκτέλαιο φώκιας μη διατροφικής ποιότητας με ετικέτα ορυκτέλαιο ποιότητας τροφίμων. Το ορυκτέλαιο φώκιας εφαρμόστηκε σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και όχι απευθείας στα προϊόντα κρέατος.

Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται σε ψυγεία ή καταψύκτες εστιατορίων και κάλεσε τα εστιατόρια να μην σερβίρουν αυτά τα προϊόντα. “Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πεταχτούν ή να επιστραφούν στον τόπο αγοράς” τόνισε το FSIS.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα