Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρέμα μουχαλεμπί ή μαλεμπί μαστίχας : Η Απόλυτη συνταγή – Της Πόπης Τσαβαρή

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΚρέμα μουχαλεμπί ή μαλεμπί μαστίχας : Η Απόλυτη συνταγή - Της Πόπης Τσαβαρή
spot_img

Η Πόπη Τσαβαρή αποκαλύπτει τη μυστική συνταγή για την απόλυτη κρέμα με άρωμα μαστίχας.

Της Πόπης Τσαβαρή

Μουχαλεμπί, μαλεμπί μαστίχας ή και σουτ μαλεμπισί θα το έχουμε ακούσει, αλλά σίγουρα θα την “ακούσουμε” όταν το δοκιμάσουμε! Η απόλυτη κρέμα με άρωμα μαστίχας και γαρνιρισμένη με γλυκό τριαντάφυλλο! Σύμφωνα με τον θρύλο, το μουχαλεμπί εισήχθη στην αραβική κουζίνα στα τέλη του έβδομου αιώνα από έναν Πέρση μάγειρα, ο οποίος το προσέφερε σε έναν Άραβα στρατηγό ονόματι Αλ Μουχαλάμπ ιμπν Άμπι Σούφρα. Του άρεσε πάρα πολύ, που έδωσε στο γλύκισμα το όνομά του!

Συνταγή

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες,
  • 8 κουταλιές σούπας νισεστέ,
  • 5 -6 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
  • 1-2 δάκρυα μαστίχας Χίου,
  • γλυκό τριαντάφυλλο
  • σιρόπι τριαντάφυλλο και
  • τριμμένο αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης.

Αλέθουμε τη μαστίχα με μια κουταλιά ζάχαρη να γίνει σκόνη. Από το γάλα κρατάμε μια κούπα και το υπόλοιπο μαζί με τη ζάχαρη και τη μαστίχα το βάζουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα βρέχουμε τα μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες. Όταν είναι να τη σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε το μπολ με την κρέμα σ ένα πιάτο, βάζουμε στο κέντρο το γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, ρίχνουμε λίγο αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης τριμμένο και ρίχνουμε και σιρόπι τριαντάφυλλο (υπάρχει έτοιμο σε μπουκάλι όπως η βυσσινάδα).Υπάρχει κι άλλος τρόπος σερβιρίσματος αντί τριαντάφυλλο ραντίζουμε με ροδόνερο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα